Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Fana IL (Bergen)

sesongen er i gang

TUR-O-SESONGEN 2020 I FANA.

Fana Ils orienteringsgruppe startet i 1933, og vi er en typisk familie- og breddegruppe i idretten, men jevnlig har vi løpere som hevder seg godt på høyere nivåer.!  Vi har ukentlig treninger og deltar på løp i  Bergensområdet. Flere av oss kombinerer sommerferier under palmene på badestranda med orienterings-løp både innenlands og i utlandet.

I tillegg til årets tur-orientering, har vi et stor-arrangement i september på Totland i år som det viktigste for vår klubb. Det er Norges-cup finaler for dame- og herreeliten. I tillegg O-Idol, et løp for 16-åringer samt NM stafett for juniorer.

Våre turkart i 2020 er:

Birkelandsfjell 1:7500, 40 poster.

Kismul 1:10.000,  20 poster,

Smøråsen 1:7500, 20 poster og

Hop 1:5000, 20 poster – fotoorientering.

Kart-konvolutter selges for kr 200,- hos:

SportNorge Lagunen,

G-Sport Laguneparken (Intersport),

Esso Deli de Luca i Skjoldskiftet og

Sport Outlet, Nesttun

Bergen Turlag i Marken er stengt til midt i april 2020.Hvert skogskart kan kjøpes for kr 75 på turorientering.no/fana, eller samlet under ««turpakker» for kr 150. Disse skriver du ut selv. Hop-kartet er gratis, enten fra «turer» eller fra «turpakker» for egen utskrift. Kartene nedlastet kan du også avlese på din telefon eller annen titteskjerm ute i skogen. Du kan også bestille konvolutt til «fanaturo@gmail.com», eller pr. tlf. 9916 2863 til Jan Olav Ormberg.

Senere i sesongen lanserer vi en forstørret løype rund Bjørnevatn på Smøråsen med postene 61-66, særlig tiltenkt nybegynnere og barnefamilier. Denne blir gratis som grønn tur.

67 av dere har allerede registrert og «klippet» for 1728 postbesøk. 2 har allerede besøkt alle 100 postene våre. Vi holder en 12 plass i landssammenheng. Strålende: og fortsatt er vi bare i starten på april i en sesong som varer til midt i oktober.

Som følge av corona dropper vi ordningen med innskrivingsliste (månedens post) i år. Vi skal ikke ha fysisk kontakt med noe på postene, og du må derfor registrere koder uten noen berøring. Samtidig er vår tur-orientering en anbefalt aktivitet i skogen. Våre tur-o-poster ligger ofte i avstand ut fra stier og veier. Regelen er at vi holder avstand til hverandre og helst ikke går tett i større grupper.

På Smøråsen og rundt Bjørnevatn, er det stor trafikk av turgåere, særlig i helgene. Derfor er det gunstig å prioritere skogstur i våre andre terreng som Kismul og Birkelandsfjell på slike kø-dager.  

Husk at vi alle fullt ut må følge helsemyndighetenes råd for å unngå koronasmitte:                                                                                  Se info på  www.bergen.kommune.no/koronavirus

Kommentarer og annet kan du melde tilbake til oss på fanaturo@gmail.com .

Med ønske om en god tur-orientering i Fana 2020.

Mvh Jan Olav Ormberg. Mob  991 62 863  Fana IL Tur-orientering

ANNEN INFORMASJON:

Bruk gjerne tur-bloggen for all tilbakemelding og spørsmål ifbm. tur-orienteringen.

Alle inviteres til å melde seg inn i orienteringsgruppen i Fana IL: Bruk gjerne følgende link:
http://fanail.no/medlemskap/bli-medlem-orientering