Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Årets siste månedens post

Vinner av månedens post for september ble Sondre Hausberg (9). Sammen med søsteren Tiril (7) og ved hjelp av pappaen har de klar sølvmerket. To tvillinger på fire år har også klar bronsemerket så det er en superivrig familie.
Familien har både godt til fots, syklet og brukt kajak for å finne frem til alle postene.

26. oktober kl 17 blir det sesongavsluttning for orienteringsgruppen på Fanahytten med basar. Det blir også utdeling av tur-o merker og diplomer samt gavekort.

Vinner av månedens post for august

Vinner av månedens post i august ble Vemund Wannag (10 år). Sammen med mor sin har han plukket tur-o poster på Orrtua i sommer og det er først nå etter sommerferien de har startet med tur-orientering. Vemund prøvde orientering først på FINN FRAM- dagen 21. august på Totlandshytten og likte det så godt at han vil også følge opp med torsdagstrening for rekrutter. Helt ukjent med orientering er han allikvel ikke da begge foreldra løper bedrift orientering. Vegard liker også svømming og går på kurs hos Delfana.

Fra 1. september er månedenspost flyttet til Myrdal og vil bli der til etter høstferien.
NB! restopplaget av tur-o konvolutter selges nå til halv pris på utsalgene.

Vinner av månedens post for juli

Vinner av månedens post i juli ble Vegard Årdal (8 år). Sammen med lillebror Sindre og foreldra har de plukket tur-o poster på Orrtua i sommer og det er første året de driv denne aktiviteten.
Vegard er allsidig og trener også langrenn med Fana og spiller fotball med Bjarg.
I vår har familien sammen med mange andre deltatt i Fana orientering sin nye vri på rekruttrening.

Fra 1. september flyttes månedenspost til Myrdal.

Vinner av månedens post for juni

Marie Hopsnes (8 år) ble vinner av en flott T-skjorte med Norges orienteringsport sitt motto Vilt, Vakkert og Rått påtrykkt. Mari og lillesøster Kristin har vært med foreldrene på turorientering for førstegang iår! Hele familien har deltatt på rekrutteringstrening hos o-gruppen i vår hvor de også fikk tur-o konvolutten som de nå tester ut.

Vinner av månedens post for mai

Ådne Lotsberg (7 år) ble vinner av en flott T-skjorte med Norges orienteringsport sitt motto Vilt, Vakkert og Rått påtrykkt. Ådne og storebroren Eskil har vært med foreldrene på turorientering helt siden de var små, så her snakker man om en virkelig dedikert familie! Foreldrene forteller også at tur-o konvolutt er en utmerket alternativ barneselskapspresang eller ved andre anledninger. Ådne pyntent T-skjorten straks med tidligere tur-o merker han har vunnet.

Postplukk øst av Lyshornet

Etter en tidlig start på søndagmorgon med turmarsjen “Lysøen rundt” bar det til Lysekloster og S2. På vei dit måtte jeg pasere to låste grinder (tråkk nær inntil hengsla om du må klatre) med en snill kuflokk imellom. Tok for meg postene nordøstover og valgte å krysse dalføre mellom post 59 og 56. Kom bratt opp på et hjortetråkk nord for posten. Ble her fanget opp av Kaland IL sin nymarkede sti fra Kismul http://kalandseid.no/nyheter/article/525621 så her bør nok kartet synfares på ny. Retur til via “Trollskogen”.
Kulturminnet på “månedenspost” gjetter jeg på er restene etter et gammelt torvhus, da det er et myrområde og ser man godt etter er det også spiker i noen fjøler som ligger på bakken..

Postene på Orrtua er lagt ut.

Alle postene 21-40 på Orrtua (Birkelandsfjell) venter nå på besøk av ivrige turgåere. Velger du starten S1 fra Fjellbirkeland finner du flere av postene 21-30 lett tilgjengelig i en rundtur: først som avstikkere fra den nye skogs-grusveien og til venstre på sti som fører tilbake til parkeringen. På toppen kan du nyte utsikten fra en grønnmalt benk der grusveien har en ekte rundkjøring. Like etter post 29 tar du stien til venstre ned til Stignabotn og post nr. 28 og en mulig frisk dukkert. Så til venstre for hytten på sti opp til post 23 og resten av postene ved stien/veien ned til utgangspunket. Like før post 22, månedens post for juli, møter du igjen grusveien som nå anlegges opp fra Fjellbirkeland. Denne rundturen er selvsagt like fin den motsatte vei.

Selve Orrtua er lettest tilgjengelig fra nord, fra start S2 forbi skytterhuset på Riple. Etter en fin stigning på grusveien kommer du opp til selve Orrtua-platået der vi har spredt seks poster rundt på kantene med flotte utsikter mot nord, sør og vest. En sentral post 32 i midten står på toppen av Orrtua 330moh ved Bergensvarden som står der. Du kan også skrive deg inn i tur-besøksboken som Kalandseid Idrettslags har i en postkasse på steinvarden like ved vår post. Tur-O post 33 er månedens post for august.

GOD TUR!

Utsatte poster i Myrdal

Lørdag formiddag ble 5-6 av posten satt ut nord i området innen regnet ble for voldsomt. Søndag morgen ble postene rundt turvei sløyfen fra bommen ved Myrdalsvatnet satt ut. Om ettermiddagen ble de siste 5-6 postene satt ut. En del av de uttydelige stiene er blitt klippet fri fra brake for å forbedre fremkommligheten. Fortsatt tett brake rundt post 15 og 20.