Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

post 48 er på plass

Hei Ulf, kjekt du liker turorienteringen vi har laget.
Post 48 skal være der, og den skal være enkel å finne fra stikrysset like ved. Jeg sjekket alle postene unntatt 48 og 49 i ettermiddag.

I dag har jeg sjekket de 2 siste, og de var på rett plass. Posten er plassert  på et tre 2 meter fra høyeste punkt på kollen. For at den ikke skal være synlig fra stien er skjermen plassert slik at du må helt opp på toppen av kollen for å kunne se den.

Velkommen tilbake neste år.

Hilsen Tommy Sævareid
Fana IL, Tur-O komiteen

Fine turer i år også!

Da gir jeg meg for i år. Spesielt har kartene over Lyshornet og Orretua gitt fine turer i morsomt terreng. Dette er vel den fineste sporten det går an å drive med.
Gleder meg allerede til neste sesong.

Ulf B Jespersen
ps
Finnes egentlig post 48? Jeg har letet meg tullete etter den!

turstier Kalandseid IL

Se kart nederst på nettstedet

http://kalandseid.no/turstier

Fra Kalandseid skole fører en rødmerket løype rett opp i o-kartet! De har også en turløype som går innom Lyshornet. I dag gikk jeg på en løype de har merket fra veien fra Totlandsveien like før rundkjøringen på toppen og mot Valla forbi Birkelandsfjellet.
Bra at Kalandseidet IL gjør det lettere å finne frem i skogen med godt merkede løyper og at Fana lager o-kart over de samme områdene.

Postene på Orrtua er lagt ut.

Alle postene 21-40 på Orrtua (Birkelandsfjell) venter nå på besøk av ivrige turgåere. Velger du starten S1 fra Fjellbirkeland finner du flere av postene 21-30 lett tilgjengelig i en rundtur: først som avstikkere fra den nye skogs-grusveien og til venstre på sti som fører tilbake til parkeringen. På toppen kan du nyte utsikten fra en grønnmalt benk der grusveien har en ekte rundkjøring. Like etter post 29 tar du stien til venstre ned til Stignabotn og post nr. 28 og en mulig frisk dukkert. Så til venstre for hytten på sti opp til post 23 og resten av postene ved stien/veien ned til utgangspunket. Like før post 22, månedens post for juli, møter du igjen grusveien som nå anlegges opp fra Fjellbirkeland. Denne rundturen er selvsagt like fin den motsatte vei.

Selve Orrtua er lettest tilgjengelig fra nord, fra start S2 forbi skytterhuset på Riple. Etter en fin stigning på grusveien kommer du opp til selve Orrtua-platået der vi har spredt seks poster rundt på kantene med flotte utsikter mot nord, sør og vest. En sentral post 32 i midten står på toppen av Orrtua 330moh ved Bergensvarden som står der. Du kan også skrive deg inn i tur-besøksboken som Kalandseid Idrettslags har i en postkasse på steinvarden like ved vår post. Tur-O post 33 er månedens post for august.

GOD TUR!

Utsatte poster i Myrdal

Lørdag formiddag ble 5-6 av posten satt ut nord i området innen regnet ble for voldsomt. Søndag morgen ble postene rundt turvei sløyfen fra bommen ved Myrdalsvatnet satt ut. Om ettermiddagen ble de siste 5-6 postene satt ut. En del av de uttydelige stiene er blitt klippet fri fra brake for å forbedre fremkommligheten. Fortsatt tett brake rundt post 15 og 20.