Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

HELIUM, TURORIENTERING OG PLOGGING

Mens andre løp o-løp både tirsdag og onsdag gikk eg tur-o på Orrtua og Myrdal. Heldigvis blei det innført heliumballong forbud iår, men rester av tidligere års synder finnes fortsatt i naturen. Oppfordrer alle som skal på (jogge)- tur (%%PLOGGE%%) å plukke med all plast man kommer over, også den som i mindre tørre år nå er lett tilgjengelig ute i myrene.
https://www.nrk.no/hordaland/naturvernforbundet-jublar-over-ny-treningsform-1.13972005

Våren er komt på nordre Smøråsen

Startet et postplukk fra Klatreparken og fikk problem med orienteringen fra første til attende post, men gu kor fint det var ved skolebrønnen da eg endelig fann den. Det var allerede komt en god del hesehov og ellers gleda da meg at det var så mykje bøketrær på gang i lia nordaust av post 8.

Sykkeltur rundt Øvsttun

Kona og eg tok syklane fatt og tråkka rundt dei nederste postane rundt Øvsttun. Rart kor mykje meir ein får med seg med ein roleg tur, for eksempel er gamle Solhaug aldersheim eit staselig bygg. Men turens absolutte høydepunkt var allikevel strekket mellom post 101 og 102.
Bar syklane opp trappetrinna og fekk er her ein god oversikt av fundamentene til det som var røyrgata til Nettun Ullvarefabrikk. Trilla syklane videre på smal sti langs kanal fram til Øvsstunstemna. Fann ein ganske imponerende og skjult foss like inntil motorveien nedenfor stemna.

Vadebukser til post 41 etter snøsmelting?

Tror det blir vanskelig for folk å besøke denne posten når Myrdalsvatnet stiger ved snøsmelltiing. Foran der posten henger nå er det ingen holme, men det er høydepunkt like ved bredden i viken. Tror derfor posten er feilplassert.