Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tur-O Sesongen 2018.

Vi takker alle for som har deltatt på vår turorientering i år. 270 av dere har registrert klipp på våre poster, og vi beholdt 28. plassen på norgesrankingen. Det spennende med denne turaktiviteten at man kommer til små naturperler, utenfor allfarvei, og gjerne med vid utsikt over landskapet, som man ellers ikke ville besøke. For barn på postjakt på tur med foreldre og søsken, gir det stor følelse av mestring å være den første til å se det røde og hvite postflagget der borte mellom trærne. Omtrent som lykke.

Vi takker også alle som har kommentert turene våre under «anmeldelser», og av disse skal vi gjengi denne fra Sigrid:
Det var veldig spennenes. Litt slitsomt. Og så husker jeg at vi fant en dør som var feil, en stein som var stor, en geit som noen hadde saget av hornene på. Og nesten saget av hodet. Det var veldig dumt. Og vi traff på et tårn som het Herr Branntårn, og hadde småbabytenner.

Agnar på 3år har som motto VI GIR OSS ALDRI, og forteller her via bestemor:
Hei. Jeg er 3år, og dette var min andre orienteringstur. Den første var på Orrtua med bestemor. Der gikk vi oss fast i en rotveltskog, men jeg sa til bestemor: Vi gir oss aldri, og så fant vi posten selv om den var flyttet. På Øvsttun var det gøy å finne alle stedene som det var tatt bilder av. Først skjønte vi ikke hvordan vi skulle gjøre det. Vi lette etter et postflagg. men så forsto vi det, og da gikk det veldig bra. Jeg gleder meg til neste tur.

Neste vår kommer vi med nye tilbud, både skogsorientering og fotoorientering.

Hilsen alle oss i Fana Tur-orientering v/ Jan Olav Ormberg

Premie for innskriving månedens post september-oktober 2018

Her er Laura Välimaa og Øyvind Stavenes på Skeie med premien for innskrivingen i navnelisten på post 57 i Myrdalen – Fanas flotte jubileumsbok fra 2010. Laura og Øyvind er to av de tre som skrev seg på listen for denne perioden. De har vært aktive i Fanas turorientering i flere år nå, og synes at noe av det fine med denne aktiviteten er at de kommer ut i naturen til steder og terrengdetaljer som de ellers kanskje naturlig ikke ville oppsøke. Selv i et område som Smøråsen finnes det idyller litt ut fra allfar-stien som man kanskje bruker på tur ukentlig. Mens Øyind også liker løpeturer i skog og mark, foretrekker Laura sykkelturer rundt i bydelen. Vi takker begge to for innsatsen og ønsker velkommen tilbake til ny sesong i 2019.
For Fana Tur-O
Jan Olav Ormberg

TUR-O INNSPURT 2018

Vi er inne i den siste uka av årets sesong i tur-orienteringen hvor nær 260 personer har besøkt noen eller alle av våre 80 poster. Hittil er det 14 som har klippet på samtlige 80 poster, deriblant også Per Mathismoen som på bildet registrerer post nr. 59 i Floråsen opp fra Myrdalsvatn.

En god andel av våre deltakere er elever på Nordahl Grieg Videregående skole, som bruker tur-orienteringen aktivt i undervisningen. Elevene har lært å bruke kart og kompass. I en praktisk oppgave har de vært på tur i Smøråsen og funnet flere av våre tur-O-poster der, og så skrevet en rapport om dette og dokumentert postene bl.a. ved å registrert disse på nettet.

Vi i Fana holder foreløpig en 28. plass på Norges-rankingen, og med en god innspurt de siste dagene kan vi rykke forbi Lier og Trollelg som ligger like foran oss. Postregistreringen avsluttes førstkommende mandag kveld, den 15. oktober.

Postkassen vår henger fortsatt ved post nr. 57 i Myrdalen, like ovenfor ruinen etter Jonsahytta.

Jan O Ormberg
Fana Tur-Orientering

Edvard vant premie for juli-august.

Familien Gilhus med 7 år gamle Edvard i spissen ble vinner av premie for månedens post. På bildet flankeres han av mor Kristine og far Kristoffer. Vi overrekker Edvard en sykkellykt og Fanas jubileumsbok 2010 til hele familien. Edvard går i 3 klasse nå og synes IKT (data) og KRL (livssyn) er kjekke fag. Også i fjor 2017 skrev han seg inn på listen i tur-O -postkassen, og vant en fin premie og ble presentert på tur-bloggen. Edvard er en munter aktiv fyr som på fritiden er med i speideren på Storetveit og synger i kor i tillegg til å jakte på poster i skogen. Fra årets postleting på Smøråsen husker han særlig godt det høye gresset ute i terrenget, noe som ofte krevde høye kneløft, og alle froskene de møtte på i Myrdalen. Spennende saker. Bildeorientering på Øvsttun falt også i smak synes Edvard. Neste år møter vi sikkert familien syklende på foto-tur orientering, hvor Edvard viser vei med ny skarplysende lykt på sykkelen.  

Jan Olav Ormberg
Fana tur O.

Månedens post Myrdal sept/oktober 2018

Postkassen med navnelisten finner du nå i Myrdalen ved post 57. Det er den nordligste posten på kartet, og er lett tilgjengelig opp fra grusveien. Opp fra stien ved Jonsahytta-ruinen er den letteste oppgangen til posten ved en myr-pytt. Det er flott utsikt sør over Myrdalsvatn mot boligområdet Bjøllebotn – som vist på bildet her. Skriver du deg inn på navnelisten kan du ved trekningen vinne flotte premier. God tur i Myrdalen.
Mvh Jan O Ormberg, Fana Tur-O

Månedens post Smøråsen Juli/august 2018

Ved post 9, en stein i en nordvestvendt skråning i Smøråsen, finner du nå postkassen med navnelisten. Den blir værende der helt til utgangen av august. Du finner posten i skråningen like nedenfor hovedveien opp til Smøråsgårdene. Som du ser på bildet vokser det frodig i denne solvendte lia. Selv om du har vært på post 9 tidligere, anbefaler vi enda en tur opp dit. Vegetasjonen og opplevelsen er en helt annen, selv nå under sommertørken, enn tidligere i april og mai. MVH Fana Tur-O, ved Jan O Ormberg

PS
Moltevarselet på Orrtua (rundt post 31) kan herved bekreftes. DS

Frode Hauge - premievinner for månedens post mai 2018.

I mai har postkassen hatt tilhold ved post 7 på Smøråsen. Hele 23 skrev seg inn på listen, og av disse er Frode Hauge, 53 år, vinner av en behørig premie.
Frode er en ivrig Tur-O-deltager, og har allerede klippet alle våre 80 poster og får dermed (kjøpe) deltagermerket i gull. Han forteller at han tidligere deltok litt på bedrifts-O-løp, men konsentrerer seg nå om tur-O siden han liker best å gå i terrenget. Når vi prater med Frode er han på vei ut på stolpejakt på Askøy, og han viser oss de flotte tur-O-kartene som er lansert på Litle-Sotra. For Hordaland ligger Frode høyt oppe på rankinglisten, og vi ønsker ham lykke til videre. Jan O Ormberg, Fana Tur-O

Månedens post juni - Orrtua post 31

Postkassen med ren navneliste er nå flyttet til Orrtua og post nr. 31. Vi kan anbefale deg enda en tur til opp på Orrtua-platået, selv om du alt har vært der tidligere i vår. Mvh Jan O Ormberg – Fana Tur-O

HELIUM, TURORIENTERING OG PLOGGING

Mens andre løp o-løp både tirsdag og onsdag gikk eg tur-o på Orrtua og Myrdal. Heldigvis blei det innført heliumballong forbud iår, men rester av tidligere års synder finnes fortsatt i naturen. Oppfordrer alle som skal på (jogge)- tur (%%PLOGGE%%) å plukke med all plast man kommer over, også den som i mindre tørre år nå er lett tilgjengelig ute i myrene.
https://www.nrk.no/hordaland/naturvernforbundet-jublar-over-ny-treningsform-1.13972005