Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Øvsttunparkene

Bilde med kode KKA (post Ø106) er vekke, se link

http://ovsttunvel.no/?p=492

Omtale av turorientering på samme nettsted:

http://ovsttunvel.no/?p=441

Øvsttun vels nettsted, se eget menypunkt øverst om Øvsttunparkene.

http://ovsttunvel.no

Linkene må dere selv copypaste inn i nettleserne dere bruker, denne editoren greier ikke å lage klikkbare linker

Våren er komt på nordre Smøråsen

Startet et postplukk fra Klatreparken og fikk problem med orienteringen fra første til attende post, men gu kor fint det var ved skolebrønnen da eg endelig fann den. Det var allerede komt en god del hesehov og ellers gleda da meg at det var så mykje bøketrær på gang i lia nordaust av post 8.

Månedens post for mai på Smøråsen

Postkassen med navnelista er nå flyttet til postn nr. 7 på Smøråsen. Like ved steinen på postdetaljen som bildet her viser.

Vi er glade for at hele 45 personer skrev seg inn på listen da postkassen hang i Myrdalen, og premievinneren presenteres i eget innlegg her på bloggen.

Mvh Jan O Ormberg, Fana Tur-O

Kari Sten Berg - premievinner for månedens post april 2018

Hele 45 personer skrev seg inn på navnelisten i postkassen som i april har hengt ved post 54 i Myrdal. For april er Kari Sten Berg trukket som vinner av premie – gavekort og lommelykt. Kari er 14 år og går på Hop Ungdomsskole. Hun har vært med på postplukk noen år nå. som regel på tur sammen med mor og far. Hun er en aktiv jente som er trommis og gitarist i et lokalt band på Kringlebotn. Hun er også glad i fjellturer og å kjøre på ski. Vi gratulerer Kari med premieringen og ønsker henne og familien lykke til med videre postplukk på turorientering.

Postkassen for mai er nå flyttet til Smøråsen der du finner den ved post nr. 7.

Jan O Ormberg, Fana Tur-O

Mnd post for mai 2018.

I dag er siste sjanse for å skrive seg inn på listen på månedens post for april. Postkassen for mai settes ut på post 7 – Smørås i morgen tidlig 1. mai. Mvh Fana Tur-O v/ Jan O Ormberg

Alle fire terreng er "åpnet" for tur-O-besøk.

På Orrtua smelter snøen i rekordfart, og de siste postene er hengt opp. Alle våre fire terreng er dermed “åpnet” for besøk av ivrige tur-O-gåere. Post 28 på Orrtua er flyttet ca 80 meter mot øst, til et gjerdehjørne.
Mvh Fana Tur-O, v/Jan Olav Ormberg

Sykkeltur rundt Øvsttun

Kona og eg tok syklane fatt og tråkka rundt dei nederste postane rundt Øvsttun. Rart kor mykje meir ein får med seg med ein roleg tur, for eksempel er gamle Solhaug aldersheim eit staselig bygg. Men turens absolutte høydepunkt var allikevel strekket mellom post 101 og 102.
Bar syklane opp trappetrinna og fekk er her ein god oversikt av fundamentene til det som var røyrgata til Nettun Ullvarefabrikk. Trilla syklane videre på smal sti langs kanal fram til Øvsstunstemna. Fann ein ganske imponerende og skjult foss like inntil motorveien nedenfor stemna.

Smørås

Ja det er fortsatt mye snø på Smøråsen, særlig den østre delen. Det er bedre å ta de vestre postene nå. God tur.