Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Klubbmesterskap torsdag 3 oktober 2019 Nesttun

Alle gode tur-orienterere inviteres til Fanas andre klubbmesterskap i 2019- gatesprint på Nesttun. Arena er Nesttunvannets terrasse over Møller Bil i sentrum av Nesttun. Det bys på tre løyper, lang, kort og en nybegynnerløype som vises her, og det serveres spise og drikke etter løpet. Joggesko passer. Deltagelsen er gratis.

Meld deg gjerne på via https://eventor.orientering.no/Events/Show/11080. Eller: direkte til Bjørn Batalden på e-post: bjorn.batalden@fanail.no og angi hvilken løype du foretrekker. Bjørn er leder i Fana Orientering.

VEL MØTTLØP.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana Tur-O

MÅNEDENS POST sept/okt - post nr. 1 Smøråsen Sør.

Postboksen henger på post 1 fram til sesongslutt 15. oktober. Du kommer lettest dit via gang og sykkelbanen (gamle Osbane-traseen) som passerer rett nedenfor. For eksempel ca 250 meter vestover fra der bussen snur/stopper i en rundkjøring ved Hamre bro. Vi anbefaler å besøke posten samtidig med en sykkeltur på flate gang/sykkel-veien mellom Kalandseid og Lagunen.

Denne gangen finner du en pepperkakeboks (uten pepperkaker) med navnelisten oppi.

Hittil har 8 skrevet seg på denne listen for september oktober men det er plass til mange flere. God høsttur på Smøråsen.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Turorientering

Premievinnere for juli/august - månedens post.

Vi møter hele familien Stabell på dørstokken hjemme i Midtunhaugen og deler ut premier for innskrivingen på listen for juli-august. Da var postkassen med navnelisten surret til et tre ved kanonstillingen på Smøråsen – på post 19. De fire i familien er Martine 3 år, Petter 6 år og foreldrene Hilde og Knut som premieres med lykt, en såpebobler og den tradisjonelle flotte bokpremien, Fanas jubileumsbok fra 2010.

Det er tredje året at familien går på turorientering og leter etter og finner våre tur-O-poster, noe de synes er en fin måte å bli kjent med nye turområder på. De liker seg ellers ute på tur både sommer og vinter og benytter seg gjerne av Bergen Turlags tilbud, blant annet med en fin tur til Breidablik Turisthytte fra Bergsdalen i sommer. Petter som er en aktiv, sprek kar, går på Midtun skole og var i fjor med på aktivitetene til Fana IL sin Idrettsskole. Hilde og Knut har også erfaring som turledere i Turistforeningen og liker å få alle med på tur.

Vi takker for flott bidrag til vår tur-orientering.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Tur-O

Høstpriser på årets tur-o-tilbud

GUNSTIGE HØSTPRISER.
Fram til sesongslutt 15 oktober, halverer vi prisene for årets tur-O pakker.

Dvs. kr 100 for en tur-O konvolutt med alle de fire kartene i super kvalitet, som selge hos Sport Norge-Lagunen, Intersport-Nesttun, Esso Deli De Luca-Skjoldskiftet, hos Turlaget i Marken, eller du kan bestille for levering direkte fra oss.

Kr 50 for tilsvarende nedlastet fra nettet. Dette tilbudet finner du under “Turpakker” i venstre kolonne, og så klikker du på “Fana-Tur-O-Full-Pakke 2019”. Du kan da laste ned alle de fire kartene, + de tre fargede turforslagene på hvert kart.

Det er fortsatt 43 dager igjen av sesongen. så vi ønsker alle lykke til med innspurten på postjakt.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O

Navneliste juli/august - post 19 Smøråsen

Postkassen med navnelisten tas inn mandag morgen og vi velger ut en som får fin premie. Bl.a. Fana sin jubileumsbok fra 2010 da vi feiret 90 år som idrettslag. Den inneholder.omtale av møte i Fana med skøytesprinteren Evgenij Grisjin, den første i verden som gikk 500 meter på 39-tallet.

Mnd post for september/oktober.

Navneliste for besøk på månedens post finner du nå på post nr. 1 på Smøråsen sør. Den ligger tett ved Klokkarvatnet like nord for veien mellom Fana kirke og Hamre bro ved Kalandsvatnet. Posten står høyt og fritt på en kolle med utsikt sørover. Du kan skrive deg inn på listen helt fram til sesongslutt den 15. Oktober.

Annullering av post 24.

Etter å besøkt høydepunktet for post 24 i dag, har vi likevel besluttet å annullere. Vi antar at grunneier ikke var særlig begeistret for trafikk inn på beitemarken.

Redigering av innlegg og post 24

I øvre høyre hjørne av innelgget ditt ser du et “blyant”-symbol, og via dette kan du korrigere og publisere på nytt.

Kyr liker neppe smaken av våre plastkjermer, så vi tror noen bevisst har fjernet posten. Post 24 blir derfor annulert.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana tur O

GUNNAR OG MATHIAS - PREMIEVINNERE MÅNEDENS POST PÅ HAVET

Vi møter Gunnar Grunnaleite (1954), den ene vinneren av mnd-postpremie for signering på post 64 på Havet. Han forteller at i år har han og barnebarnet Mathias Aleksander Grunnaleite (2004) sammen trålet våre ulike terreng på sporet av de røde og hvite postflaggene, og også notert navnene inn på listen i postkassen. De ble gledelig overrasket over at de skulle vinne en premie. Vi overrekker begge to den tradisjonelle premien, Fanas 90-års jubileumsbok fra 2010 og Mathias – 14 år – får en flott drikkeflaske i tillegg. Mathias har drevet litt med fotball i Fana IL inntil for et års tid siden. Nå er han av og til med farfar på jakt etter o-poster, og synes det er kjekt. På det ene bildet poserer Mathias på Fanas flotteste utsiktspunkt, tur-O-post 62 hvor du ser utover Søfteland helt til Tysnes i det fjerne.

Gunnar som opprinnelig er fra Skjold i Vindafjord, forteller at han drev med o-løp i sin ungdom, og konkurrerte bl.a. mot Jan Fjærestad i Vestlandsmesterskapet i Tysvær i Rogaland i 1969. Da vant Jan Fjærestad. Tiden som aktiv o-løper tok slutt på midten av 70-tallet, men for tre år siden tok Gunnar opp igjen sporten ved å prøve tur-orientering og har stor glede av det. Han forteller at de neste dagene står foto-o-runden på Skjold for tur, på sykkel gatelangs.

Vi gratulerer med premien og ønsker en god sommer videre.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O

MÅNEDENS POST FOR JULI OG AUGUST

Postkassen er nå plassert ved tur-o-post nr. 19, sørøst på Smøråsen ovenfor Hatlestad terrasse, på den velkjente kanonstillingen der Smøråsfjellets Venner har tilrettelagt med gapahuken Kakebu med sittebenk og grue.

Det står faktisk en fysisk kanon her, og et vaktmannskap av en langhornet bukk, et flerarmet troll og uglen Obersten, er strategisk plassert. De vokter postkassen vår med navnelisten som henger på et tre ved en løpegrav, og de er klare til å fyre av kanonen hvis noen prøver seg.

Dette var en tysk forsvarsstilling under krigen og kanonen skulle brukes mot en alliert invasjon som tyskerne fryktet skulle komme sørfra på Os-vegen mot Bergen. Kontrollen mot sør var upåklagelig da her ikke var skog i gamle dager.

Selv om du har vært her på post 19 tidligere i vår, ta deg en ny tur og skriv deg inn på navnelisten. Du kan vinne en fin premie, bl.a. Fanas 90-års jubileumsbok fra 2010 med mange flotte illustrerte artikler om aktivitetene i vårt Fana Idrettslag. Enkleste adkomst er fra Osvegen på Valle, hvor du nordfra tar av til høyre og følger skiltingen til Smøråsfjellet.

Jan O Ormberg
Fana IL – turorientering