Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

TUR-O SESONGEN 2019 AVSLUTTET

Vi takker alle for som har deltatt på vår turorientering i år. Som i fjor ble vi nr. 28. på norgesrankingen. Postskjermene tas nå inn for vinteren, men vi registrerer fortsatt postkoder på nettet til og med den 30 oktober 2019. Så har du fortsatt noen uregistrerte poster/koder, så skynd deg og legg dem inn.

Neste vår kommer vi med nye tilbud, i form av skogsorientering på Birkelandsfjell, Kismul og ved Bjørnevatn på Smøråsen, og en spennende fotoorientering på et helt nytt gate/ormådekart over %HOP%/NESTTUN.

Hilsen alle oss i Fanas IL sin Tur-O-komite:
Knut Erik Gulbrandsen, EInar Nordås, Ketil Nummedal og Jan Olav Ormberg

PREMIERING - MÅNEDENS POST SEPT/OKT

ÅRETS SISTE PREMIERING FOR INNSKRIVINGMÅNEDENS POSTPOST 1 PÅ SMØRÅSEN
Bildet viser tre av de fire som har vunnet premier for besøket på sesongens siste månedens post (september/oktober). Det var post 1, helt sør på Smøråsen, ned mot Hamre bro.
De tre er Even Færevåg, 9 år, flankert av søsteren Emalie (11) til venstre og venninnen Karoline Kvingedal (11) til høyre.
Det er far til søsknene, Vidar Færevåg (den fjerde), som har fått være med denne flotte trioen på vår tur-orientering i deres første sesong. Konvolutten med alle kartene kjøpte de på Sport Norge på Lagunen.

Ungene synes det er veldig kjekt å finne poster på tur-O. De forteller at: Vi ble overasket av en hjort ved post 44 på Smøråsen. Tur-O er et veldig bra tilbud, da kommer vi oss ut på tur i områder vi ellers ikke ville ferdes i. Når vi er på tur leter vi også gjerne etter Geocatcher i nærheten, skyter far inn.

Av andre kjekke aktiviteter så deltar Karoline på håndball og dans. Også Emalie spiller håndball mens Even går på speideren.

Vidar forteller at han selv ikke løper orientering foreløpig, men kan tenke seg å prøve det en gang, særlig siden bedriften hans har en egen O-gruppe. Han foreslår å videreutvikle turorienteringsappen. For eksempel hadde det vært fint å kunne laste inn kjøpte papirkart og registrere postene med QR kode.

Vi takker for bidraget, og håper alle koser seg med premiene; en sprakende fargerik sittepute, et kompass og den gode gamle Fana-boken fra 2010.

Siste poster 2019

Besøkte dei tre siste postane i årets tur-o opplegg tirsdagkveld. Første gang eg besøke dette området heilt sørvest på Smøråsen. Postivt overraska av den flotte utebarnehagen nordøst av post 1. Også andre fine leirplasser i diverse skogholt. Starta turen fra Hamre bro.

Klubbmesterskap torsdag 3 oktober 2019 Nesttun

Alle gode tur-orienterere inviteres til Fanas andre klubbmesterskap i 2019- gatesprint på Nesttun. Arena er Nesttunvannets terrasse over Møller Bil i sentrum av Nesttun. Det bys på tre løyper, lang, kort og en nybegynnerløype som vises her, og det serveres spise og drikke etter løpet. Joggesko passer. Deltagelsen er gratis.

Meld deg gjerne på via https://eventor.orientering.no/Events/Show/11080. Eller: direkte til Bjørn Batalden på e-post: bjorn.batalden@fanail.no og angi hvilken løype du foretrekker. Bjørn er leder i Fana Orientering.

VEL MØTTLØP.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana Tur-O

MÅNEDENS POST sept/okt - post nr. 1 Smøråsen Sør.

Postboksen henger på post 1 fram til sesongslutt 15. oktober. Du kommer lettest dit via gang og sykkelbanen (gamle Osbane-traseen) som passerer rett nedenfor. For eksempel ca 250 meter vestover fra der bussen snur/stopper i en rundkjøring ved Hamre bro. Vi anbefaler å besøke posten samtidig med en sykkeltur på flate gang/sykkel-veien mellom Kalandseid og Lagunen.

Denne gangen finner du en pepperkakeboks (uten pepperkaker) med navnelisten oppi.

Hittil har 8 skrevet seg på denne listen for september oktober men det er plass til mange flere. God høsttur på Smøråsen.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Turorientering

Premievinnere for juli/august - månedens post.

Vi møter hele familien Stabell på dørstokken hjemme i Midtunhaugen og deler ut premier for innskrivingen på listen for juli-august. Da var postkassen med navnelisten surret til et tre ved kanonstillingen på Smøråsen – på post 19. De fire i familien er Martine 3 år, Petter 6 år og foreldrene Hilde og Knut som premieres med lykt, en såpebobler og den tradisjonelle flotte bokpremien, Fanas jubileumsbok fra 2010.

Det er tredje året at familien går på turorientering og leter etter og finner våre tur-O-poster, noe de synes er en fin måte å bli kjent med nye turområder på. De liker seg ellers ute på tur både sommer og vinter og benytter seg gjerne av Bergen Turlags tilbud, blant annet med en fin tur til Breidablik Turisthytte fra Bergsdalen i sommer. Petter som er en aktiv, sprek kar, går på Midtun skole og var i fjor med på aktivitetene til Fana IL sin Idrettsskole. Hilde og Knut har også erfaring som turledere i Turistforeningen og liker å få alle med på tur.

Vi takker for flott bidrag til vår tur-orientering.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Tur-O

Høstpriser på årets tur-o-tilbud

GUNSTIGE HØSTPRISER.
Fram til sesongslutt 15 oktober, halverer vi prisene for årets tur-O pakker.

Dvs. kr 100 for en tur-O konvolutt med alle de fire kartene i super kvalitet, som selge hos Sport Norge-Lagunen, Intersport-Nesttun, Esso Deli De Luca-Skjoldskiftet, hos Turlaget i Marken, eller du kan bestille for levering direkte fra oss.

Kr 50 for tilsvarende nedlastet fra nettet. Dette tilbudet finner du under “Turpakker” i venstre kolonne, og så klikker du på “Fana-Tur-O-Full-Pakke 2019”. Du kan da laste ned alle de fire kartene, + de tre fargede turforslagene på hvert kart.

Det er fortsatt 43 dager igjen av sesongen. så vi ønsker alle lykke til med innspurten på postjakt.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O

Navneliste juli/august - post 19 Smøråsen

Postkassen med navnelisten tas inn mandag morgen og vi velger ut en som får fin premie. Bl.a. Fana sin jubileumsbok fra 2010 da vi feiret 90 år som idrettslag. Den inneholder.omtale av møte i Fana med skøytesprinteren Evgenij Grisjin, den første i verden som gikk 500 meter på 39-tallet.

Mnd post for september/oktober.

Navneliste for besøk på månedens post finner du nå på post nr. 1 på Smøråsen sør. Den ligger tett ved Klokkarvatnet like nord for veien mellom Fana kirke og Hamre bro ved Kalandsvatnet. Posten står høyt og fritt på en kolle med utsikt sørover. Du kan skrive deg inn på listen helt fram til sesongslutt den 15. Oktober.

Annullering av post 24.

Etter å besøkt høydepunktet for post 24 i dag, har vi likevel besluttet å annullere. Vi antar at grunneier ikke var særlig begeistret for trafikk inn på beitemarken.