Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Siste poster 2019

Besøkte dei tre siste postane i årets tur-o opplegg tirsdagkveld. Første gang eg besøke dette området heilt sørvest på Smøråsen. Postivt overraska av den flotte utebarnehagen nordøst av post 1. Også andre fine leirplasser i diverse skogholt. Starta turen fra Hamre bro.

Klubbmesterskap torsdag 3 oktober 2019 Nesttun

Alle gode tur-orienterere inviteres til Fanas andre klubbmesterskap i 2019- gatesprint på Nesttun. Arena er Nesttunvannets terrasse over Møller Bil i sentrum av Nesttun. Det bys på tre løyper, lang, kort og en nybegynnerløype som vises her, og det serveres spise og drikke etter løpet. Joggesko passer. Deltagelsen er gratis.

Meld deg gjerne på via https://eventor.orientering.no/Events/Show/11080. Eller: direkte til Bjørn Batalden på e-post: bjorn.batalden@fanail.no og angi hvilken løype du foretrekker. Bjørn er leder i Fana Orientering.

VEL MØTTLØP.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana Tur-O

MÅNEDENS POST sept/okt - post nr. 1 Smøråsen Sør.

Postboksen henger på post 1 fram til sesongslutt 15. oktober. Du kommer lettest dit via gang og sykkelbanen (gamle Osbane-traseen) som passerer rett nedenfor. For eksempel ca 250 meter vestover fra der bussen snur/stopper i en rundkjøring ved Hamre bro. Vi anbefaler å besøke posten samtidig med en sykkeltur på flate gang/sykkel-veien mellom Kalandseid og Lagunen.

Denne gangen finner du en pepperkakeboks (uten pepperkaker) med navnelisten oppi.

Hittil har 8 skrevet seg på denne listen for september oktober men det er plass til mange flere. God høsttur på Smøråsen.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Turorientering

Premievinnere for juli/august - månedens post.

Vi møter hele familien Stabell på dørstokken hjemme i Midtunhaugen og deler ut premier for innskrivingen på listen for juli-august. Da var postkassen med navnelisten surret til et tre ved kanonstillingen på Smøråsen – på post 19. De fire i familien er Martine 3 år, Petter 6 år og foreldrene Hilde og Knut som premieres med lykt, en såpebobler og den tradisjonelle flotte bokpremien, Fanas jubileumsbok fra 2010.

Det er tredje året at familien går på turorientering og leter etter og finner våre tur-O-poster, noe de synes er en fin måte å bli kjent med nye turområder på. De liker seg ellers ute på tur både sommer og vinter og benytter seg gjerne av Bergen Turlags tilbud, blant annet med en fin tur til Breidablik Turisthytte fra Bergsdalen i sommer. Petter som er en aktiv, sprek kar, går på Midtun skole og var i fjor med på aktivitetene til Fana IL sin Idrettsskole. Hilde og Knut har også erfaring som turledere i Turistforeningen og liker å få alle med på tur.

Vi takker for flott bidrag til vår tur-orientering.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Tur-O

Havet

I går gikk Agnar, 4 år, til gull!! Hurra! Vi har vært tre turer til Havet. Denne gang startet vi fra Almedalen. Først fulgte vi en skogsvei opp. Vi passet på å tråkke utenfor hestelort og hjorteperler. Vi fant raskt to poster, og dermed var gullet i boks. Etter mange våte turer, hadde bestemor kjøpt seg høye støvler. Det var lurt. Agnar er blitt supergod til å se postene. “Der er den”, roper han, og ganske riktig, 100m fram på andre siden av myren, skimtes den hvite stripen av post 58. Vi sto da på “den glade nesen”, en kote på kartet formet som en glad nese. I virkeligheten en bergframspring. På vei hjem møtte vi to flotte ravner som svarte på tilrop. De seilte over og sirklet høyere og høyere. Litt lenger borte lå det plutselig en stor hoggorm 1 m foran oss. Den buktet seg fint oppover bakken på siden av veien. Tidligere traff vi to ormer som solte seg på et berg. “Hvordan lager de egentlig kompasset?” var dagens undringsspørsmål fra 4-åringer. Dermed måtte vi snakke litt både om jordmagnetisme og annet. Takk for mange fine turer. Hilsen Agnar og Bestemor

Høstpriser på årets tur-o-tilbud

GUNSTIGE HØSTPRISER.
Fram til sesongslutt 15 oktober, halverer vi prisene for årets tur-O pakker.

Dvs. kr 100 for en tur-O konvolutt med alle de fire kartene i super kvalitet, som selge hos Sport Norge-Lagunen, Intersport-Nesttun, Esso Deli De Luca-Skjoldskiftet, hos Turlaget i Marken, eller du kan bestille for levering direkte fra oss.

Kr 50 for tilsvarende nedlastet fra nettet. Dette tilbudet finner du under “Turpakker” i venstre kolonne, og så klikker du på “Fana-Tur-O-Full-Pakke 2019”. Du kan da laste ned alle de fire kartene, + de tre fargede turforslagene på hvert kart.

Det er fortsatt 43 dager igjen av sesongen. så vi ønsker alle lykke til med innspurten på postjakt.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O

Navneliste juli/august - post 19 Smøråsen

Postkassen med navnelisten tas inn mandag morgen og vi velger ut en som får fin premie. Bl.a. Fana sin jubileumsbok fra 2010 da vi feiret 90 år som idrettslag. Den inneholder.omtale av møte i Fana med skøytesprinteren Evgenij Grisjin, den første i verden som gikk 500 meter på 39-tallet.

Mnd post for september/oktober.

Navneliste for besøk på månedens post finner du nå på post nr. 1 på Smøråsen sør. Den ligger tett ved Klokkarvatnet like nord for veien mellom Fana kirke og Hamre bro ved Kalandsvatnet. Posten står høyt og fritt på en kolle med utsikt sørover. Du kan skrive deg inn på listen helt fram til sesongslutt den 15. Oktober.

Annullering av post 24.

Etter å besøkt høydepunktet for post 24 i dag, har vi likevel besluttet å annullere. Vi antar at grunneier ikke var særlig begeistret for trafikk inn på beitemarken.

Redigering av innlegg og post 24

I øvre høyre hjørne av innelgget ditt ser du et “blyant”-symbol, og via dette kan du korrigere og publisere på nytt.

Kyr liker neppe smaken av våre plastkjermer, så vi tror noen bevisst har fjernet posten. Post 24 blir derfor annulert.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana tur O