Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – SM01

PREMIERING - MÅNEDENS POST SEPT/OKT

ÅRETS SISTE PREMIERING FOR INNSKRIVINGMÅNEDENS POSTPOST 1 PÅ SMØRÅSEN
Bildet viser tre av de fire som har vunnet premier for besøket på sesongens siste månedens post (september/oktober). Det var post 1, helt sør på Smøråsen, ned mot Hamre bro.
De tre er Even Færevåg, 9 år, flankert av søsteren Emalie (11) til venstre og venninnen Karoline Kvingedal (11) til høyre.
Det er far til søsknene, Vidar Færevåg (den fjerde), som har fått være med denne flotte trioen på vår tur-orientering i deres første sesong. Konvolutten med alle kartene kjøpte de på Sport Norge på Lagunen.

Ungene synes det er veldig kjekt å finne poster på tur-O. De forteller at: Vi ble overasket av en hjort ved post 44 på Smøråsen. Tur-O er et veldig bra tilbud, da kommer vi oss ut på tur i områder vi ellers ikke ville ferdes i. Når vi er på tur leter vi også gjerne etter Geocatcher i nærheten, skyter far inn.

Av andre kjekke aktiviteter så deltar Karoline på håndball og dans. Også Emalie spiller håndball mens Even går på speideren.

Vidar forteller at han selv ikke løper orientering foreløpig, men kan tenke seg å prøve det en gang, særlig siden bedriften hans har en egen O-gruppe. Han foreslår å videreutvikle turorienteringsappen. For eksempel hadde det vært fint å kunne laste inn kjøpte papirkart og registrere postene med QR kode.

Vi takker for bidraget, og håper alle koser seg med premiene; en sprakende fargerik sittepute, et kompass og den gode gamle Fana-boken fra 2010.

Siste poster 2019

Besøkte dei tre siste postane i årets tur-o opplegg tirsdagkveld. Første gang eg besøke dette området heilt sørvest på Smøråsen. Postivt overraska av den flotte utebarnehagen nordøst av post 1. Også andre fine leirplasser i diverse skogholt. Starta turen fra Hamre bro.

MÅNEDENS POST sept/okt - post nr. 1 Smøråsen Sør.

Postboksen henger på post 1 fram til sesongslutt 15. oktober. Du kommer lettest dit via gang og sykkelbanen (gamle Osbane-traseen) som passerer rett nedenfor. For eksempel ca 250 meter vestover fra der bussen snur/stopper i en rundkjøring ved Hamre bro. Vi anbefaler å besøke posten samtidig med en sykkeltur på flate gang/sykkel-veien mellom Kalandseid og Lagunen.

Denne gangen finner du en pepperkakeboks (uten pepperkaker) med navnelisten oppi.

Hittil har 8 skrevet seg på denne listen for september oktober men det er plass til mange flere. God høsttur på Smøråsen.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Turorientering

Mnd post for september/oktober.

Navneliste for besøk på månedens post finner du nå på post nr. 1 på Smøråsen sør. Den ligger tett ved Klokkarvatnet like nord for veien mellom Fana kirke og Hamre bro ved Kalandsvatnet. Posten står høyt og fritt på en kolle med utsikt sørover. Du kan skrive deg inn på listen helt fram til sesongslutt den 15. Oktober.

Skogen er litt skummel, men turorientering med bestemor er dødskult!

Vi er godt i gang med turorienteringsturer. Vi består av Agnar, 4 år, Sigrid, 6år og undertegnede, bestemor på 70. Vi ble kjempefornøyd da Jan Olav sendte melding om at vi hadde vunnet mai-premien. For å gjøre kartlesingen litt mer barnevennlig, lager jeg små håndtegnede kart som barnabarna kan tegne inn detaljer på. Jeg leegger ved et slikt kart. Ellers synes Agnar som går i barnehagen til vanlig, at Kanonstillingen er den tøffeste posten. Og så Pytten da. Den var vanskelig å finne, og han var litt bekymret for at den var så liten at den ville forsvinne i løpet av sommeren slik at andre ikke ville finne den. Vi får håpe på en regnfull sommer. Sigrid går i førsteklasse. Hun betrodde meg en hemmeligheten på forrige tur. Hun syntes skogene vi gikk i var litt mørke og skumle, men likevel var det dødskult å være med bestemor på orientering. I fjor ble vi sittende fast i rotveltskogen på Totland. Da sier jeg til Agnar: Nå tror jeg vi tar en picnic. Han svarer kjapt: Har du duk med? Vi måtte klare oss med to sitteplater, men det gikk fint. Vi gir aldri opp, kom det sp fra han da vi forsøkte å komme oss ut av skogen.