Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – SM19

Premievinnere for juli/august - månedens post.

Vi møter hele familien Stabell på dørstokken hjemme i Midtunhaugen og deler ut premier for innskrivingen på listen for juli-august. Da var postkassen med navnelisten surret til et tre ved kanonstillingen på Smøråsen – på post 19. De fire i familien er Martine 3 år, Petter 6 år og foreldrene Hilde og Knut som premieres med lykt, en såpebobler og den tradisjonelle flotte bokpremien, Fanas jubileumsbok fra 2010.

Det er tredje året at familien går på turorientering og leter etter og finner våre tur-O-poster, noe de synes er en fin måte å bli kjent med nye turområder på. De liker seg ellers ute på tur både sommer og vinter og benytter seg gjerne av Bergen Turlags tilbud, blant annet med en fin tur til Breidablik Turisthytte fra Bergsdalen i sommer. Petter som er en aktiv, sprek kar, går på Midtun skole og var i fjor med på aktivitetene til Fana IL sin Idrettsskole. Hilde og Knut har også erfaring som turledere i Turistforeningen og liker å få alle med på tur.

Vi takker for flott bidrag til vår tur-orientering.

Mvh
Jan O Ormberg
Fana IL Tur-O

Navneliste juli/august - post 19 Smøråsen

Postkassen med navnelisten tas inn mandag morgen og vi velger ut en som får fin premie. Bl.a. Fana sin jubileumsbok fra 2010 da vi feiret 90 år som idrettslag. Den inneholder.omtale av møte i Fana med skøytesprinteren Evgenij Grisjin, den første i verden som gikk 500 meter på 39-tallet.

MÅNEDENS POST FOR JULI OG AUGUST

Postkassen er nå plassert ved tur-o-post nr. 19, sørøst på Smøråsen ovenfor Hatlestad terrasse, på den velkjente kanonstillingen der Smøråsfjellets Venner har tilrettelagt med gapahuken Kakebu med sittebenk og grue.

Det står faktisk en fysisk kanon her, og et vaktmannskap av en langhornet bukk, et flerarmet troll og uglen Obersten, er strategisk plassert. De vokter postkassen vår med navnelisten som henger på et tre ved en løpegrav, og de er klare til å fyre av kanonen hvis noen prøver seg.

Dette var en tysk forsvarsstilling under krigen og kanonen skulle brukes mot en alliert invasjon som tyskerne fryktet skulle komme sørfra på Os-vegen mot Bergen. Kontrollen mot sør var upåklagelig da her ikke var skog i gamle dager.

Selv om du har vært her på post 19 tidligere i vår, ta deg en ny tur og skriv deg inn på navnelisten. Du kan vinne en fin premie, bl.a. Fanas 90-års jubileumsbok fra 2010 med mange flotte illustrerte artikler om aktivitetene i vårt Fana Idrettslag. Enkleste adkomst er fra Osvegen på Valle, hvor du nordfra tar av til høyre og følger skiltingen til Smøråsfjellet.

Jan O Ormberg
Fana IL – turorientering