Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – HA62

GUNNAR OG MATHIAS - PREMIEVINNERE MÅNEDENS POST PÅ HAVET

Vi møter Gunnar Grunnaleite (1954), den ene vinneren av mnd-postpremie for signering på post 64 på Havet. Han forteller at i år har han og barnebarnet Mathias Aleksander Grunnaleite (2004) sammen trålet våre ulike terreng på sporet av de røde og hvite postflaggene, og også notert navnene inn på listen i postkassen. De ble gledelig overrasket over at de skulle vinne en premie. Vi overrekker begge to den tradisjonelle premien, Fanas 90-års jubileumsbok fra 2010 og Mathias – 14 år – får en flott drikkeflaske i tillegg. Mathias har drevet litt med fotball i Fana IL inntil for et års tid siden. Nå er han av og til med farfar på jakt etter o-poster, og synes det er kjekt. På det ene bildet poserer Mathias på Fanas flotteste utsiktspunkt, tur-O-post 62 hvor du ser utover Søfteland helt til Tysnes i det fjerne.

Gunnar som opprinnelig er fra Skjold i Vindafjord, forteller at han drev med o-løp i sin ungdom, og konkurrerte bl.a. mot Jan Fjærestad i Vestlandsmesterskapet i Tysvær i Rogaland i 1969. Da vant Jan Fjærestad. Tiden som aktiv o-løper tok slutt på midten av 70-tallet, men for tre år siden tok Gunnar opp igjen sporten ved å prøve tur-orientering og har stor glede av det. Han forteller at de neste dagene står foto-o-runden på Skjold for tur, på sykkel gatelangs.

Vi gratulerer med premien og ønsker en god sommer videre.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O