Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – HA64

GUNNAR OG MATHIAS - PREMIEVINNERE MÅNEDENS POST PÅ HAVET

Vi møter Gunnar Grunnaleite (1954), den ene vinneren av mnd-postpremie for signering på post 64 på Havet. Han forteller at i år har han og barnebarnet Mathias Aleksander Grunnaleite (2004) sammen trålet våre ulike terreng på sporet av de røde og hvite postflaggene, og også notert navnene inn på listen i postkassen. De ble gledelig overrasket over at de skulle vinne en premie. Vi overrekker begge to den tradisjonelle premien, Fanas 90-års jubileumsbok fra 2010 og Mathias – 14 år – får en flott drikkeflaske i tillegg. Mathias har drevet litt med fotball i Fana IL inntil for et års tid siden. Nå er han av og til med farfar på jakt etter o-poster, og synes det er kjekt. På det ene bildet poserer Mathias på Fanas flotteste utsiktspunkt, tur-O-post 62 hvor du ser utover Søfteland helt til Tysnes i det fjerne.

Gunnar som opprinnelig er fra Skjold i Vindafjord, forteller at han drev med o-løp i sin ungdom, og konkurrerte bl.a. mot Jan Fjærestad i Vestlandsmesterskapet i Tysvær i Rogaland i 1969. Da vant Jan Fjærestad. Tiden som aktiv o-løper tok slutt på midten av 70-tallet, men for tre år siden tok Gunnar opp igjen sporten ved å prøve tur-orientering og har stor glede av det. Han forteller at de neste dagene står foto-o-runden på Skjold for tur, på sykkel gatelangs.

Vi gratulerer med premien og ønsker en god sommer videre.

Jan O Ormberg
Fana Tur-O

Månedens post (64) for juni på Havet

En rusten jerngrind er detaljen på denne post 64 på Havet, men på orienteringskart angis slike med et kryss X som en spesiell detalj. Det kan for eksempel gjelde en lekehytte i skogen eller lekeapparat / sandkasse i en park. Jerngrinden har sikkert vært en del av gjerdet som danner en vinkel, se til venstre på kartutsnittet.

Post 64 ligger tett ved (vest for) skogsveien som krysser over Havet, og her finner du månedens innskrivingsliste for JUNI. Når du først kommer opp på Havet-platået er det nydelig å gå tur, både langs veier, stier og ut i terrenget. Vi håper på mange innskrivinger på listen som blir i postkassen fram til neste månedsskifte. Du kan vinne et eksemplar av Fanas strålende 90 års-jubileumsbok fra 2010, og andre flotte premier som passer for barn.
God tur på HAVET i juni.
Jan O Ormberg
Fana Tur-O

Briller funnet på Havet ved post 64.

Under oppsetting av postkassen med navneliste for juni, fant vi denne mørk lilla brillen rett under postskjermen på tur-O-posten 64. Er brillen din kan du få den tilbake ved å kontakte Jan O Ormberg på tlf. 9916 2863.