Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Grønn tur i Nordvik

turen stengte 11. okt

Denne grønne turen har start og mål ved S1. Parker ved Nordvik skole, deretter er det litt gange langs vegen, før man tar av til venstre i boligfeltet. Turen følger i all hovedsak sti. I perioder med mye regn kan det bli vått langs turen, dessuten går stien delvis i myrete terreng, så gode støvler er absolutt å anbefale. Siste post er en godbit, særlig for barnefamilier. Her vil barna garantert løpe og herje i skyttergravene. Post 4 er samme post som Nordvik skole har brukt i sin natursti. Denne turen har lite stigning.

Nordvik

Terrenget dekker området på nordøstsiden av Fanafjellet, avgrenset av veien ned fra Fanafjellet. I sørenden av kartet er det to vatn, mellom dem går en grusvei, som går helt opp til nordenden av Svartevatn. I vest er Nordvik skole utgangspunkt for turmuligheter. Terrenget er kupert, med en del stup og er til dels krevende å forsere. Dette terrenget ble brukt da fana IL arrangerte NM i orientering i 1995. Langs den anlagte grusveien kommer man fort opp i høyden og får god utsikt mot Lysefjorden og Lysøen.

Vegetasjon
Nordvik preges av tunge myrer, en del brake og enkelte plantefelt. Litt boligfelt i vestre/sørvestre del av kartet, i området ved Nordvik skole.

Adkomst:
I hovedsak enten fra Nordvik skole eller fra området ved parkeringsplassen der båten går over til Lysøen.  Her er det stier og i sør en bred grusvei, som også blir brukt en del til hesteridning.

Vi har laget to startpunkt – Start 1 fra Nordvik skole og Start 2 fra parkeringsplassen i sør, der båten går til Lysøen. Sistnevnte passerer Pøyla, eller Pøylo som det er skiltet som. Dette er akkurat på grensen mellom Os og Bergen, derav «navnestriden».

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

1 stjerne
SVAK POSTKODE

Skrevet av Frode Hauge

På post 19 var det nesten umulig å tyde postkoden, måtte prøve meg frem ganske lenge før rett kode gikk inn

4 stjerner
Min første Tur-O

Skrevet av Øystein Bremer Thunes

Fin, lett tur for Mamma og 10 åring - begge nybegynnere. Litt langt mellom de to første postene, men så tok det seg opp. VELDIG kjekt med kulturminne-info - de tyske skyttergravene var spennende!

4 stjerner
Kjekt

Skrevet av Mikael Vang

Fin tur! Litt mye myr, og misvisende post nr 3 med beskrivelsen høydepunkt trekker ned. Posten oppå den store steinen "høydepunktet" var utdatert men ikke fjernet og beskrivelsen var ikke lenger så beskrivende.

4 stjerner
Grønn tur i Nordvik

Skrevet av Karine Røttingen

Hatt en super skogstur i nydelig vårvær. Stort sett fine stier og skogsveier, men enkelte steder veldig vått og gjørmete. Anbefaler å bruke støvler.

Les alle anmeldelser →