Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Blå tur på Totland

turen stengte 15. okt

Denne blå turen følger lysløypen i hovedsak innen den på slutten tar seg litt mer ut i terrenget til kulturminnene.

Totland og Fanahytten er utgangspunkt for mange flotte turmål. Området har blitt stadig mer besøkt de siste årene på grunn av de fine skimulighetene på vinterstid - men Totland er minst like fint om sommeren. I tillegg til skiløypene og den barnevogn-vennlige veien over Grindåsen til Frotveit, er det også godt med stier i området. Totland er også utgangspunktet for mange turer til Livarden - et fjellområde der Fana også har turorientering enkelte sesonger.Fra gammelt av har fjellet og dalene her og Livarden vært benytta sommartid til beitedyr fra gårdene på Totland.

Totland blir av noen betegnet som "skisportens vugge i Bergensområdet" og her ble det bygget mange lagshytter tidlig på 1900-tallet. Bergen Skilag reiste den første i 1987 og siden følget Brannhytte, Mindehytten, Døvehytten, Jernbanehytten, Fanahytten, Hardyhytten, Maihaugen og Wallhall. Frem til krigen var det ingen regelmessig rutebilforbindelse så folk dro opp på lørdagettermiddag og overnattet med lystige aktiviteter. Da biler ble allmanseie og vegen til Kvamskogen ble utbedret avtok aktiviteten på lagshyttene på Totland og i dag er det berre Fanahytten på Krekjebærhaugen som fremstår i moderne form.

Det er rikelig med parkeringsplasser på Totland sommerstid - men på de aller største utfartsdagene vinterstid kan det blir trangt om plassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
HALO

Skrevet av Brage Bell Lysaker

VÆRET VAR BRA

4 stjerner
Blå tur på Totland

Skrevet av Håkon Lindemann

Post 1 og 7 er litt langt unna resten av de blå postene hvis man skal ha med barn på runden. Ellers akkurat langt nok fra stien til at barna trygt kan lete etter posten selv uten følge av voksne. Kjempeartig!

Les alle anmeldelser →