Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Postplukk på Kismul

turen stengte 16. okt

Terrenget skråner jevnt oppover og sørover fra Kalandsvatn, mellom E-39 Os-veien i øst og Svartavatn i vest. Lysehornet på 405 moh er en dominerende topp i sør, og et fint turmål, med god sti helt opp. Gang- og sykkelveien som slynger seg langs nordbredden fram til Kalandseid (vår start S1) er den gamle Os-banetraseen mellom Nesttun og Os. Midt i terrenget ligger også Kismul skyte- og friluftsenter som drives av Bergen Jæger og Fiskeforening. Den markerte veien dit fra nord, passerer også Kismul Vannverk som leverer drikkevann til store deler av Fana. Her er det gunstig å parkere for vår start nr. 2. Adgangen opp i terrenget på grusveier og stier er lettest fra Kalandseid der vår start S1 ligger. Herfra har Kaland IL merket en rundløype opp til Vesle Lysehorn og i retur.  Vårt røde turforslag har poster som går ut fra denne rundløypen. Fra Vesle Lysehorn kan du fortsette på sti sørover helt til Lysekloster via toppen av (store) Lysehornet på 405 moh. Den sørlige del av Kismul kartet fortsetter over i den nordligste del av Lyseklosterkartet som vi brukte under Tur-O 2014. Pass på å holde tilstrekkelig avstand til skyteområdet på Kismul skytebane, og følge oppsatte varselmarkører.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Fin tur!

Skrevet av John Olav Alvsvåg

Mye tørr og fine stier samt sykkelsti.

4 stjerner
vått og fremdeles litt snø og tele.

Skrevet av Frode Hauge

Har gått der før, men fikk gått noen nye stier. Fin rødmerket løype fra Kalandseid IL, ikke hele løypa er med på kartet. Link (lim inn i nettleser), med kart og beskrivelser! http://kalandseid.no/turstier De har også turstier på Solbakkafjellet og Orrtua/Stego/Smådal. Her bør Fana og Kalandseid samarbeide, Fana kan tur-o og kart, Kalandseid turløypemerking, gjerne tur-o langs turløypene!

Les alle anmeldelser →