Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Blå tur Fanaseter

turen stengte 16. okt

Denne blå turen starter fra parkeringen ved Fanaseter. Den følger stier og ledelinjer nord av Jordavatnet og har kulturminne i kvernruinen vest av Jordavatnet. Turen er ca 3,3 kilometer.

Området nordøst for Fanaseter der Fana sin turorientering ligger er et flott turområde med en rekke naturperler som er relativt sjeldent besøkt. De åpne myrene og mange små og mellomstore vannene har gitt mange flotte turopplevelsene. Stiene i området er ganske små og utydelige - til gjengjeld får man se ekte villmark.

 

Kartet Fanaseter er området nordøst av Fanaseter og Fanafjellsvegen og grenser mot Kallandsvatnet i nordøst og Svartevann i sørøst. Utmarka til gardane på Ytre Hamre, Sele og Fana prestgard eig nord av vannskille, mens Kismul utmarka kjem opp i aust og i sør kjem ein inn på utmarka til Nordvik gardane.  Sentralt på kartet ligger Jordavatnet, som er eit oppdemma vatn og vatnet herfra blir ført i tunnel ned til vannrenseanlegget på Kismul.  Fanasåta i nordvest og Sveåsen sørøst er to av mange høydedrag med fin utsikt over Fana og Os.

 

Sørvest på kartet ligg to gårder. Disse var husmannsplasser som ble utskilt fra Nordvik i 1850-60 åra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Barnevennleg tur

Skrevet av Samuel Sævik Dyrhovden

Fin tur med mykje gong på sti. Unngå tettaste brakefelta så går det bra og for dei små. Nokre parti ganske vått så høgt fottøy naudsynt om det har vore vått i vêret.

Les alle anmeldelser →