Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Grønn tur 2 på Nordås

turen stengte 16. okt

Denne grønne turen har starttrekant ved Rehabiliteringsklinikken på Nordås. Etter at kartene ble trykket ønsker de ikke at vi bruker deres parkeringsplass. Søk heller parkering i nordåsdalen mellom Kilden senter og Skjoldabukta. De aller fleste postene ligger nedover mot Nordåsvannet, hvor det veldig idyllisk og flere friluftsområder Skjoldabukta. Merk at stien fra post 16 til 17 ikke kan benyttes med rullestol. Det toaletter ved Sjøsportsenteret for funksjonshemmede like ved Bergen Roklub. Kultur- og krigsminnet i Skjoldbukta er lett å observere.

Områdebeskrivelse Sørås- Nordås

Området ligger sør av Nordåsvannet og vest av motorveien som går forbi Lagunen. I sør grenser området til Rå og i vest til Steinsviken.
Sørås og Nordås var fra gammelt av en gård og navnet var Ås. Det kommer av det markerte høydedraget som gården låg på. Fra 1350-talet ble gården delt og man anser eldste buplassene å være på Nordås med gravhauger helt tilbake til vikingtiden. Garden hørte i mellomalderen til Nonneseter klosteret i Bergen. Jorda var relativt god i område og innmark var mest bakkeskråningen mot Nordåselven. Flere bruk ble ryddet i utmarkene tidlig på 1900-tallet. Utmarken gjorde også gårdene selvberget med ved og i Nordåsvannet var det inntekter fra fiske etter ørret og laks.

I dag er det slutt med all gårdsdrift da man begynte å selge parseller i 1920-30 årene.

Aller øverst på åsen ligger Søråshøgda skole og under åsen går både bybanen og de nye tunnelene til flyplassen og mot Os.

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

Les alle anmeldelser →