Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Postplukk på Fanaseter

turen stengte 16. okt

Postplukk på Fanaseter har poster over hele kartet hvor de blå postene ligger langs ledelinjer nord av Jordavannet. Oppsøker du de røde postene får du også en tur over Sveåsen, mens de svarte postene tar deg ned i Sedalen. Her anlegges det ny tømmervei som er markert med fiolett prikket linje på kartet.

Området nordøst for Fanaseter der Fana sin turorientering ligger er et flott turområde med en rekke naturperler som er relativt sjeldent besøkt. De åpne myrene og mange små og mellomstore vannene har gitt mange flotte turopplevelsene. Stiene i området er ganske små og utydelige - til gjengjeld får man se ekte villmark.

Kartet Fanaseter er området nordøst av Fanaseter og Fanafjellsvegen og grenser mot Kallandsvatnet i nordøst og Svartevann i sørøst. Utmarka til gardane på Ytre Hamre, Sele og Fana prestgard eig nord av vannskille, mens Kismul utmarka kjem opp i aust og i sør kjem ein inn på utmarka til Nordvik gardane.  Sentralt på kartet ligger Jordavatnet, som er eit oppdemma vatn og vatnet herfra blir ført i tunnel ned til vannrenseanlegget på Kismul.  Fanasåta i nordvest og Sveåsen sørøst er to av mange høydedrag med fin utsikt over Fana og Os.

Sørvest på kartet ligg to gårder. Disse var husmannsplasser som ble utskilt fra Nordvik i 1850-60 åra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Knall I padden

Skrevet av Tormod Antonsen

Lurte oss noen ganger, men kom I mål tilsluttet.

4 stjerner
Interessant terreng

Skrevet av Per Mathismoen

Utfordrende postplukk, Krever god fysikk, spesielt i det tunge og våte terrenget.

Les alle anmeldelser →