Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Svart tur på Fanaseter

turen stengte 16. okt

Denne svarte turen starter fra parkeringen ved Fanaseter. Den går først sørover i Sedalen hvor den krysser området hvor det er planlagt ny tømmervei. Denne er markert på kartet som en prikket fiolett linje. Turen går videre østover mot Sveåsen før den vender nord- og vestover tilbake til utgangspunktet. Turen er ca 5,65 kilometer. Fra september er det hjortejakt i område så husk signalfargede klær!

Området nordøst for Fanaseter der Fana sin turorientering ligger er et flott turområde med en rekke naturperler som er relativt sjeldent besøkt. De åpne myrene og mange små og mellomstore vannene har gitt mange flotte turopplevelsene. Stiene i området er ganske små og utydelige - til gjengjeld får man se ekte villmark.

 

Kartet Fanaseter er området nordøst av Fanaseter og Fanafjellsvegen og grenser mot Kallandsvatnet i nordøst og Svartevann i sørøst. Utmarka til gardane på Ytre Hamre, Sele og Fana prestgard eig nord av vannskille, mens Kismul utmarka kjem opp i aust og i sør kjem ein inn på utmarka til Nordvik gardane.  Sentralt på kartet ligger Jordavatnet, som er eit oppdemma vatn og vatnet herfra blir ført i tunnel ned til vannrenseanlegget på Kismul.  Fanasåta i nordvest og Sveåsen sørøst er to av mange høydedrag med fin utsikt over Fana og Os.

 

Sørvest på kartet ligg to gårder. Disse var husmannsplasser som ble utskilt fra Nordvik i 1850-60 åra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

3 stjerner
fint, men vått

Skrevet av Frode Hauge

Stort sett greit å finne postene, selv om de er regnet som vanskelige.

Les alle anmeldelser →