Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Flaggspretten (Bærum)

Flaggspretten (Bærum) har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Flaggspretten (Bærum) på e-post flaggspretten@flaggspretten.no for å opplyse om dette.

Årsavslutning finner sted i Bærums Skiklub's klubbhus i Kirkerudbakken, 11. november i Borkenveien 4, fra klokken 18:00.

Påmelding til årsavslutningen for å hente merker og plaketter gjøres med denne LINKEN

NB! Flytting av post L07, se ny plassering WEB siden vår.

Vårt 50-årsjubileum markeres med det største opplegget vi noen gang har tilbudt våre deltakere, samt en ekstra krevende utfordring ved å bruke samme kart med de 20 postene som ble benyttet i 1972 over Burudvann – Kampen.
Postene er fordelt på to lange og krevende turer. Lykke til!
Konvolutten i år inneholder 14 kart i A4-format. I tillegg kan 9 kart/turer og 4 månedens poster lastes ned fra nettet. Det er lagt opp 28 turforslag fordelt på 4 forskjellige nivåer/vanskegrader hvor hver post gir henholdsvis 4, 5, 7 og 9 poeng. Totalt blir det satt ut 215 poster. Grønn tur er enklest, Blå tur går i lett terreng, Rød tur er noe lenger og Sort tur er den mest utfordrende. Poster som tilhører samme turforslag, er merket med samme bokstav i postkoden.

I år er det ikke løse kontrollkort, men postbeskrivelsene er trykket på hvert kart. I tillegg er det rubrikker for å kunne notere postenes koder. Fra flaggspretten.no kan du skrives ut et samleskjema hvor disse kodene skrives inn.

Postene i terrenget er markert med orienteringsflagg, men postene i nærområdene er markert med stolper eller små orienteringsflagg. Alle postene er merket med postnummer, kontollkode og QR-kode.

I mai, juni, august og september vil bli satt ut en månedens post som kun står ute den aktuelle måned.
Postene er ikke trykket på kartet, men må hentes ut fra vår hjemmeside og blir tilgjengelig en uke før den aktuelle måned.
Hver post gir 15 poeng og registreres på kontrollkort NB! Posten blir ikke satt ut før 1. i hver måned!

I år er det 63 poster som passer spesielt for rullestolbrukere og personer med funksjonsnedsettelse. Disse postene er merket med  rullestol i postbeskrivelsen på kartet. På turorientering.no/flaggspretten er det et eget valg for å registrere seg som funksjonshemmet.

Alle poster har GPS-posisjoner som kan lastes ned fra vår hjemmeside: flaggspretten.no

Vi oppfordrer alle til å registrere postene via nettet. Logg deg inn på turorientering.no/flaggspretten og registrer deg som bruker.
Noter/fotografer postflaggets kode når du er på tur. Når du kommer hjem, registreres posten på nettet ved å skrive inn kontrollkoden. Med QR-koder på hver post kan man automatisk registrere posten med mobiltelefon. Hvordan dette gjøres er beskrevet her: flaggspretten.no/konvolutten/registrerePoster.php

På enkelte poster henger det et oppslag med omtale av et kulturminne ved eller i nærheten av posten. Det er også QR-kode på kartet som kan brukes for å laste ned mer informasjon.