Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Flaggspretten (Bærum)

sesongen er avsluttet

Sesongen 2019

Sandvika Byfest, tur J. Under Sandvika Byfest 22. - 25. august vil tur J stå ute. Ved frammøte utenfor Sandvika teater får du kart med tur J inntegnet. Turen kan også skrives ut gratis fra nettet. Se nærmere informasjon under arrangement på turorientering.no/flaggspretten

Flaggspretten bruker i år 8 kart og 4 tilleggsområder med totalt 154 poster.Det er lagt opp 19 turforslag fordelt på 4 forskjellige nivåer/vanskegrader.Grønn tur er enklest, Blå tur går i lett terreng, Rød tur er noe lenger og Sort tur er den mest utfordrende. Poster som tilhører samme turforslag, er merket med samme bokstav i postkoden. Utsettingsdato:

Turer og poster. Postene i terrenget er merket med et orienteringsflagg påført postens nummer og kode, og det henger en stiftklemme på hver post. Poster i nærområder er markert med stolper med en informasjonsplate på toppen eller med små orienteringsflagg.

Månedens post. Nytt av året er at det i mai, juni, august og september vil bli satt ut en månedens post som kun står ute den aktuelle måned. Postene er ikke trykket på kartet, men må hentes ut fra vår hjemmeside og blir tilgjengelig en uke før den aktuelle måned. Hver post gir 15 poeng og registreres på kontrollkort NB! Posten blir ikke satt ut før 1. i hver måned!

Funksjonshemmede. I år har vi tatt ut 41 poster som passer spesielt for rullestolbrukere og personer med funksjonsnedsettelse. Disse postene er merket med en stjerne i postbeskrivelsen på kontrollkortet. På turorientering.no/flaggspretten er det et eget valg for å registrere seg som funksjonshemmet.

GPS-posisjoner. Alle poster har GPS-posisjoner som kan lastes ned fra vår hjemmeside: flaggspretten.no

Kontrollkort. Det er tre kontrollkort hvor turene er fordelt. Kontrollkortene har beskrivelse av terrengdetaljen hvor posten er plassert, samt postens poengverdi. Med stiftklemmen på posten stifter du i kontrollkortet der postens nummer står. Dersom stiftklemmen er fjernet, noteres postflaggets kode.

Registrering på nett. Vi oppfordrer alle til å registrere postene via nettet. Logg deg inn på turorientering.no/flaggspretten og registrer deg som bruker. Noter/fotografer postflaggets kode når du er på tur. Når du kommer hjem, registreres posten på nettet ved å skrive inn koden. Dette gir deg god oversikt og er en stor fordel for arrangøren.

Kulturminneposter. På enkelte poster henger det et oppslag med omtale av et kulturminne ved eller i nærheten av posten.

Sesongåpning, tur B - Kalvøya og FINN-FRAM-dagen. Flaggsprettarrangement på Kalvøya 1. mai fra kl. 10.00 til 14.00. Ved frammøte får du kart med tur B inntegnet. Turen kan også skrives ut gratis fra nettet. Se nærmere informasjon under arrangement på turorientering.no/flaggspretten

Parkering. Forslag til parkeringsplasser er angitt på kartene med en P. Ved parkering i boligstrøk ber vi dere ta hensyn til beboere og til fremkommelighet for øvrig trafikk.

Miljø, dyrket mark og båndtvang. Gå ikke over dyrket mark! Hold grinder lukket! Vær oppmerksom på plantefelt og vis respekt for andres eiendom! La rugende fugl og dyrelivet være i fred! Husk båndtvang for hunder fra 1. april til 20. august! NB! Det er utvidet båndtvang på Vestmarka til 20. september og på Kolsås-Dælivann landskapsvernområde gjelder den hele året.

Merkekrav. Postene har ulike poengverdier ut fra turens vanskegrad. Totalt gir alle postene 955 poeng. Poeng fra andre tur-o-arrangement kan telle med. Har du greid kravene til gullmerket flere ganger, vil det kvalifisere til plakett for hvert femte år. Merker og plaketter er gratis, men må hentes på sesongavslutningen 7. november (ingen postforsendelse). Dersom postene ikke er registrert på tur-o på nett, sendes kontrollkortene inn for registrering innen 22. oktober selv om du ikke ønsker merket.

Adresse: Flaggspretten v/Michele Rønnestad, Østenåsveien 10, 1344 Haslum.

De som benytter registrering på nett, finner rapportskjema til utfylling på flaggspretten.no

Sesongavslutning. Sesongavslutning med utdeling av merker og plaketter finner sted i Bærums Skiklubs klubbhus i Kirkerudbakken, Borkenveien 4, torsdag 7. november kl. 18.00. Påmelding gjøres ved å sende inn kontrollkortene, eller via flaggspretten.no

Arrangørklubber, kart, turer og kontaktpersoner.

Ta kontakt med kontaktpersonene ovenfor om du har spørsmål eller kommentarer til postene, oppdager manglende postflagg, stiftklemmer eller lignende. Vi kan bli bedre ved din hjelp!

Arrangøren ønsker alle velkommen til årets turorientering

GOD TUR

Flaggsprettens hjemmeside: flaggspretten.no