Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

273 - Gammel skiløype i Langmyrsdalen

Du befinner deg i et område med lange skitradisjoner. I 1932 bygde Bærums Skiklub sin klubbhytte på Sollihøgda. Dette utløste en stor skiaktivitet i området og i helgene på vinterstid kom busslast på busslast med skiløpere. Sollihøgda og Bærumshytta var et stort utfartsområde og turmål.

Bærums Skiklub bygde hoppbakker og ryddet skiløyper. En av disse kom fra Sollihøgda, forbi Huldertjern, opp Langmyrsdalen, forbi posten du står på, over Høgbrennåsen eller via Lindeberget, Bråtan og tilbake over Tjernslitjern.

Det tradisjonelle Nyttårsrennet var en stor begivenhet hvert år og med stor deltakelse. Det var i disse løypene Haakon Brusveen kvalifiserte seg «på overtid» til deltakelse i OL i Squaw Valley 1960, hvor han vant 15-km.

I 1982 solgte Bærums Skiklub hytta til Olav Thon som bygde den om til privatbolig. De gamle løypene var ikke egnet for moderne løypepreparering og ble derfor etter hvert ikke vedlikeholdt. Fortsatt kan imidlertid noe sees i terrenget og som utydelige stier på kartet.

Kilde: Bærums Skiklub/Håvard Lillegård

Turer i nærheten av kulturminnet

Flaggspretten (Bærum) har ikke lagt inn noen turer i nærheten så langt i 2021.