Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kalvøya

turer stengte 18. okt

Kalvøya er en øy på ca. 260 da i Indre Oslofjord. Øya ligger i Bærum kommune og er tilgjengelig over en gangbru fra Kadettangen i Bærum i kommunesenteret Sandvika i Bærum. Øya ligger nord for Nesøya og vest for den store Ostøya, med lille Borøya mellom disse.

Kalvøya har badestrender, turstier og fotballbaner. På østsiden ligger et naturistområde. På nordsiden er Kalvøya naturreservat med fossil-førende kambrosilurske bergarter tilhørende Oslofeltet. I sør er det også interessante, 90° vendte havbunnsavsetninger fra kambrosilur med skiftevise skifer- og kalksteinslag, her med et betydelig kalkinnslag. Midt på øya er fredete gravrøyser fra bronse- og jernalderen.

Kalvøya har tidligere vært beitemark for Kjørbo gård. Kommunen ervervet øya i 1939 og broforbindelsen kom i 1963.

Kalvøyafestivalen var en musikkfestival som ble arrangert på Kalvøya fra 1971 og frem til og med 1997. I 1999 ble Øyafestivalen arrangert på Kalvøya før den i 2001 flyttet til Middelalderparken i Oslo.

I 2010 og 2011 ble Extrema Outdoor arrangert for første gang i Norge på Kalvøya. Dette satte derimot Bærum kommune en stopp for etter festivalen i 2011, da over 180 personer ble tatt med narkotika på vei over til øyen.

 

Turer i området