Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Ny sesong og ny nettside

Nå nærmer det seg ny sesong. Turorientering på nett har fått ny nettside med mange nye funksjonaliteter. Turorienteringa i 2013 vil bli noe lagt om i forhold til tidligere. Det blir mulig å kjøpe enkeltkart/turer på nett om man ønsker, eller hele pakka som tidligere. Jeg har nå lagt inn en rekke grupper en kan velge å registrere seg i. En kan slik ha uhøytidelige konkurranser med andre grupper. Dersom noen av brukerne ønsker andre eller nye grupper er det bare å si i fra, så skal vi få lagt til nye grupper når vi får sjansen.

Områdene for 2013 er ikke fastlagt, men vi er i ferd med å planlegge dem.

Månedens post på plass

Nå har jeg satt ut månedens post både for mai-juni og for juli-august. Det er kun registreringer i den aktuelle perioden som teller, men du kan selvsagt skrive deg inn i boka med navn og dato om du er der "utenom tur" også. Fantastisk tur med vakker kveldssol, som det går fram av bildene! Jeg har kun satt ut første naturstipost langs Hunsrasta, den siste rakk jeg ikke i går kveld. På post 44 må en derfor vente litt med å løse naturstioppgaven.

Forsøk med GPS-koordinater

Jeg har lagt inn GPS-koordinater på de postene jeg selv har lagt ut. Brukte "sporet" fra min GPS pulsklokke for å finne koordinatene. Jeg er ikke noen bruker av GPS-navigasjon selv, så jeg vil gjerne vite om dette fungerer etter intensjonen, og om det har noen interesse for turorientererne. Jeg håper at de som bruker koordinatene fortsatt vil bruke kart og kompass også, men det viktigste er jo å komme seg ut å få litt trim og rekreasjon. Om GPS bidrar til det er vi fornøyd!

Alt klart for sesongen

Nå er konvoluttene på plass i butikk, så nå er det bare å begynne sesongen! Jeg vil foreslå å begynne på Moskog da de høyereliggende terrengene har en god del snø ennå.

Tur O snart klart!

Nå har vi fått satt ut postene på 4 av 5 kart, så da er det ikke lenge til opplegget vil være klart.

Første poster er satt ut

Igår var jeg ute og satte ut 12 poster i området mellom Bekkjevantet og Digernesvatnet og ovenfor Brulandsstølen. Mye råtten snø gjorde at jeg brukte mine breieste fjellski på turen. Snøen var tung for en hund, så Sarek satte pris på pauser med oppsetting av poster. Området er flott og turen skulle by på mange flotte utsyn og gode bademuligheter. Akkurat nå fristet ikke badevannet, men om noen uker blir det nok annerledes. God tur!

Sesongen 2012 under planlegging

Nå er kartene avgjort og vi planlegger utsetting av poster de nærmeste få ukene. Opplegget skal være klart i første halvdel av mai, forhåpentligvis så tidlig som mulig. Følg med i Firda og på Turorientering på nett!