Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 30

Fleire postar borte ... er det vinden skal tru?

Ein mild men temmeleg våt søndagstur i dag. Hadde pakka Bringelandskartet i plast, klar for ei lita haustbløyte. Med P-plassen ved Svartetjønna som utgangspunkt, vart fyrste målet post 32. Burde vere piece-of-cake trudde eg, men ikkje tale om. Ikkje eit spor. Med litt mindre sjølvtillit var post 36 neste. Men nei. Like tomt der. Hæ. Var eg heilt tullerusk i dag? Eller – ja det var nok det – postane er plukka inn. Eg er nok litt seint ute.
Blaut til skinnet og fin temperatur .. jaja .. då blir det terrengløp i dag. Oppover til post 29 berre for å få bekrefta at postane er tekne innatt. Men der var det ein luring nesten inni granene gitt. Jaha .. så dei er her likevel .. hmmm. Då vart det attende til plan A. Rett vest! Uti myrene.. Men fint likevel på sin måte. Og bra 'fangst’, berre post 30 ved brua let seg ikkje observere. 35 og 31 var nedblåst, prøvde etter beste evne å henge dei oppatt.

Så var det gjort

Kartet med postene innenfor flyplassen på Bringeland var spennende. Her hadde jeg ikke vært annet enn på vinterstid, og ikke særlig mye av det heller. Men post 27 'benk’ visste jeg godt hvor var, for der har mange som meg trengt en pust i bakken og en bit Kvikklunsj på tur fra Langeland rundt Fauskestølen.

Nå var det ikke snø, og ettersom de fleste postene ligger på eller nær løypetraséen ble det én lang tur for meg og hunden, mer enn å bruke terrenget. Det var overraskende tørt og ganske lett å gå. Likevel brukte vi nesten tre timer på 'runden’. Vi tok oss altså god tid, tok bilder og en skikkelig hvil på benken.

Nå er alle postene registrert, men vi gir oss ikke før vi har besøkt kassa på månedens poster. Flere av stedene frister dessuten til gjentakelse, og det er vel det som er vitsen. Turorientering er jo på en måte som guidet tur på steder det ellers er vanskelig å komme på selv.

Bare husk 40 kroner til bommen når du skal kjøre inn til Djupedalen.