Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

SPK Freidig (Trondheim)

sesongen er avsluttet

Sportsklubben Freidigs orienteringsavdeling arrangerer hver sommer turorientering i Bymarka i Trondheim. 2017 var det 50. året Freidig arrangerte turorientering og i 2018 er det 50-årsjubileum!.Vi har i år 105 vanlige turo-poster ute i marka, fra Trolla i nord til RIngvål i sør. Vi bruker følgende kart: Tømmerdalen, Våttakammen, Bakliåsen og Sæteråsen.

Også i år kan du også registrere dine postbesøk på nettet og sammenlikne din aktivitet med andre. Følg oppskriften på denne siden for å lage en bruker, logg inn og du kan begynne å registrere postbesøkene. Vi oppfordrer alle til å registrere sine postbesøk på nettet etter hver tur.

Alle poster har en unik kode på 3 bokstaver. Disse må du skrive ned når du finner posten, og registrere postnummer og kode på dette nettstedet.

Vi tilbyr også tre Mini-Tur-O-opplegg med tilsammen 30 poster, ett ved Theisendammen, ett ved Kobberdammen og ett i området omkring Ringvål. Også her har postkodene 3 bokstaver, og siste bokstav i hver kode kan stokkes om slik at du får navnet på henholdvis et fjell i Norge som er høyere enn 2000 moh.

Merk at du i år også får poeng i det vanlige tur-orienteringsopplegget for mini-tur-o-poster. For at disse postene skal telle med til merker, må kontrollkort for minituro sendes med eller postbesøkene være registrert på nett.

Konvolutten kan kjøpes i butikker (se info på våre egne sider). Prisen er 300 kr. Ved bestilling pr. e-post må vi nok dekke inn ekstra utgifter til porto slik at prisen da blir 350 kr. Det kreves forhåndsinnbetaling før konvolutten sendes ut.

Vi tilbyr i år også alle deler av turorienteringsopplegget tilgjengelig for nedlasting fra nettet ved betaling med kredittkort. Turene kalt Postplukk og Minituro er de samme kartene som også finnes i turokonvoluttene. Minituro Theisendammen er tilgjengelig for gratis nedlasting fra nett for de som ønsker å prøve turorientering. Dersom det faller i smak, kan flere turer senere  lastes ned fra nett mot betaling eller den komplette turo-konvolutten kan kjøpes via nettbestilling  eller på våre utsalgssteder.

I tillegg har vi definert ulike turer med ulik vanskelighetsgrad og lengde fra alle de ordinære turo-kartene. Disse kartene er kun tilgjengelig for nedlasting fra nett mot betaling. Flere av disse turene er både egnet for turorienterere og som treningsturer for aktive o-løpere. Her finnes det postbeskrivelser direkte på kartet, enten bare i tekst (for de letteste løypene) eller IOF-symboler (for de vanskeligste løypene) eller begge deler. 

Mer informasjon om Freidigs turorientering finner du på våre hjemmesider. For spørsmål og hjelp: turo@freidig.idrett.no