Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Freidig (Trondheim)

sesongen er i gang

FREIDIGS TURORIENTERING 2021

 

Takk for at du deltar! Freidig har over 50 års erfaring i å arrangere tur-orientering i Trondheim, og vi gir turgåere muligheter til å ferdes trygt og opplevelsesrikt i skog og mark uten å være bundet av veier, stier og skilting. Turorientering skal være for alle - uansett alder og fysisk form. 

VIS HENSYN TIL NATUREN

Husk at vi bare har naturen til låns. Ta hensyn til fugle- og dyreliv, og bruk marka på en slik måte at ingen ser at du har vært der. Det er ikke tillatt å tenne bål i skogen i sommerhalvåret fra 15. april til 15. september. Vi har også et område i Bymarka som er naturreservat, noe som medfører at man må være spesielt aktsom med hensyn til vegetasjon og dyreliv. Informasjon om naturreservatet finnes på eget skriv i konvolutten.

 

OMRÅDER, KART OG POSTER

I år er tur-o-poster fordelt på kartene Ilabergan, Lavollen, Solemsåsen, Tømmerdalen og Storheia. 

Det er totalt 105 poster på disse kartene, og i tillegg er det fire mini-tur-o kart med totalt 40 poster. Disse turene er godt egnet for familier og barn, men er selvfølgelig åpne for alle. Områdene med mini-tur-o er: Theisendammen, Tunga og Kobberdammen. I tillegg kan turen Nidarø lastes ned gratis fra turorientering.no, og denne er definert som «grønn tur». Dette betyr at postene egner seg for nybegynnere, er barnevennlige, og ikke spesielt fysisk krevende. Turen på Nidarø er både barnevogn- og rullestolvennlig.

Postene er trykt på kartene og postbeskrivelsene er trykt på baksiden. Postflaggene i terrenget er merket med oransje og hvite postflagg, og disse blir hengt opp direkte på postdetaljen eller godt synlig fra denne. På Nidarø er postflaggene byttet ut med stolper som er mer robuste for bruk i bynære strøk. Postene er gitt en poengverdi etter en skala fra 1 til 6, der o-teknisk vanskelighetsgrad og fysisk innsats for å komme til posten, er forsøkt vurdert.  

For dere som er nybegynnere, finnes det et introduksjonskurs i bruk av kart og kompass på http://nof-orientering.org/. På www.orientering.no/om-idretten/kart/kartnormer/ vil du nederst på høyre side finne lenken:  NOF KARTTEGN 2010-.pdf  hvor du finner en fin oversikt over de ulike detaljene som er å finne på orienteringskartet. 

 

TURORIENTERING.NO, QR-KODER OG LØSNINGSORD

I år går vi i Freidig bort fra registrering på kontrollkort og går over til registrering av alle postbesøk på nettstedet: http://turorientering.no. 

Første gang du bruker nettstedet må du opprette en ny bruker, og deretter kan du registrere postkoder etter hvert som du har besøkt nye poster. 

På alle postflagg er det både en QR-kode og en bokstavkode på tre bokstaver. QR-koden scanner du med mobilkameraet ditt som registrerer postkoden på profilen din på turorientering.no  Man kan også logge seg inn senere og skrive inn postkoden manuelt. Mini-tur-o har det samme systemet, i tillegg ligger det en ekstra utfordring her. Bruk siste bokstav av postkoden og sett sammen de 10 bokstavene til løsningsordet. I år er det navnet på en kommune du skal komme fram til.  

MERKER, PREMIER OG ADELSKALENDER.

Alle barn under 12 år får tilsendt GRATIS diplom for sin deltakelse på mini-tur-o. 

For å motta denne må man sende inn løsningsordene på mail til oss, turo@freidig.idrett.no. Husk å skrive navn på deltakere og adresse.

 

Ønsker man å kjøpe turorienteringsmerke, så kan merket hentes fra vår selvbetjente postkasse i Ellefsens vei 7. Betaling gjøres i forkant på VIPPS til Freidig orientering #114339 

Prisen for merke er kr. 50,-

Poengkravene til de ulike merkene er: bronse minst 100 poeng, sølv minst 200 poeng og gull minst 320 poeng.

For deltakere som ved årets slutt er under 12 år og deltakere over 70 år, er poengkravet halvert. 

 

Vi vil fortsette å oppdatere vår adelskalender slik vi har gjort siden 1968. For å kunne gjøre dette, ber vi om at de som ønsker å få sine deltakelser og årspoeng a-jourført, sender oss poengsaldo for årets deltakelse på mail: turo@freidig.idrett.no.

De som ønsker å kjøpe plaketter eller hedersbevisninger kan kjøpe dette på www.idrettsbutikken.no 

 

TILBAKEMELDING

Freidigs o-avdeling vil svært gjerne høre din mening om årets arrangement. Vi som arbeider i tur-o-utvalget, er alltid interessert i å få vite hva brukerne mener om vårt opplegg. Selvsagt gleder vi oss over ros, men det er enda viktigere for oss å få forslag til andre måter å gjøre ting på. Dette kan enten gjøres med en kommentar på vår Facebook- eller Instagram-side eller en kommentar på turbloggen. Du kan også sende e-post eller sms til en av kontaktpersonene. Vi ber om at informasjon om manglende postflagg, poster ved reir, feil, samt tapt og funnet sendes til turo@freidig.idrett.no. Meldinger som er nyttige for andre tur-o-deltakere vil bli lagt ut som nyheter på våre nettsider. Turopplevelser og erfaringer kan også deles med andre via turbloggen på http://turorientering.no/freidig. Kart og turer kan lastes ned fra http://turorientering.no/freidig, og ekstra kart kan også bestilles direkte på vår e-post: turo@freidig.idrett.no.

 

Kontaktinfo Freidigs tur-o utvalg: turo@freidig.idrett.no eventuelt

Leder Simon Lund Eikrem    Tlf.: 90955255   E-post: simon.eikrem@trondheim.kommune.no