Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Freidig (Trondheim)

sesongen er avsluttet

Sportsklubben Freidigs orienteringsavdeling arrangerer hver sommer turorientering i Bymarka i Trondheim. 2019 er det 52. året Freidig arrangerer turorientering.

Vi har i år 105 vanlige turo-poster ute i marka, fra Trolla og Klefstadhaugen i nord til Ringvål i sør. Vi bruker følgende kart: Bosbergheia, Geitfjellet og Leinstrandmarka.

Også i år kan du også registrere dine postbesøk på nettet og sammenlikne din aktivitet med andre. Følg oppskriften på denne siden for å lage en bruker, logg inn og du kan begynne å registrere postbesøkene. Vi oppfordrer alle til å registrere sine postbesøk på nettet etter hver tur.

Alle poster har en unik kode på 3 bokstaver. Disse må du skrive ned når du finner posten, og registrere postnummer og kode på dette nettstedet.

Vi tilbyr også tre Mini-Tur-O-opplegg (Blå turer) med tilsammen 30 poster, ett ved Klefstadhaugen, ett ved Baklia og ett i området omkring Smistad mot Rønningen. Også her har postkodene 3 bokstaver, og siste bokstav i hver kode kan stokkes om slik at du får navnet på en blomst som vokser i Norge.

Merk at du også får poeng i det vanlige tur-orienteringsopplegget for mini-tur-o-poster. For at disse postene skal telle med til merker, må kontrollkort for minituro sendes med eller postbesøkene være registrert på nett.

Vi tilbyr også en grønn tur som er tilrettelagt for rullestol og barnevogn i området rundt Haukvatnet. Dette kartet finnes ikke i konvolutten men kun som fri nedlasting fra nett. Ved nettregistrering får man også registrert poengene for denne turen i totalpoengsummen.

Konvolutten kan kjøpes hos Hank Sport A/S, Axel Brun, Spar Kyvannet matsenter, Scushi Byåsen butikksenter og Shell Granåsen (se nærmere info på våre egne sider). Prisen er 325 kr. Ved bestilling pr. e-post må vi nok dekke inn ekstra utgifter til porto slik at prisen da blir 375 kr. Det kreves forhåndsinnbetaling før konvolutten sendes ut.

Vi tilbyr i år også alle deler av turorienteringsopplegget tilgjengelig for nedlasting fra nettet ved betaling med kredittkort. Turene kalt Postplukk og Minituro er de samme kartene som også finnes i turokonvoluttene. Minituro Baklia (Blå tur) er tilgjengelig for gratis nedlasting fra nett for de som ønsker å prøve turorientering. Dersom det faller i smak, kan flere turer senere lastes ned fra nett mot betaling eller den komplette turo-konvolutten kan kjøpes via nettbestilling  eller på våre utsalgssteder.

I tillegg har vi definert ulike turer med ulik vanskelighetsgrad og lengde fra alle de ordinære turo-kartene. Disse kartene er kun tilgjengelig for nedlasting fra nett mot betaling. Flere av disse turene er både egnet for turorienterere og som treningsturer for aktive o-løpere. Her finnes det postbeskrivelser direkte på kartet, enten bare i tekst (for de letteste løypene) eller IOF-symboler (for de vanskeligste løypene) eller begge deler. 

Mer informasjon om Freidigs turorientering finner du på våre hjemmesider. For spørsmål og hjelp: turo@freidig.idrett.no

Startdato for årets turorientering er satt til 1. mai. Det kommer oppdatering om når de første postene er satt ut her, og dette vil avhenge av hvordan snøforholdene utvikler seg. Startdato for postene i mer høyereliggende områder er 23. mai.