Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Tur-o pakke Trondheim

turer er tilgjengelig

OMRÅDER, KART OG POSTER

I år er tur-o-poster fordelt på kartene Geitfjellet, Gråkallen og Rønningen. Det er totalt 105 poster på disse tre kartene, og i tillegg er det tre mini-tur-o kart med totalt 30 poster som er godt egnet for familier og som er spesielt laget for barn, men som selvfølgelig er åpne for alle. De tre områdene med mini-tur-o er: Sverresborg, Kyvannet og Granåsen. I tillegg kan turen Ilsvikøra lastes ned gratis fra turorientering.no, og denne er definert som «grønn tur». Dette betyr at postene egner seg for nybegynnere, er barnevennlige, og ikke spesielt fysisk krevende. Turen i Ilsvikøra er både barnevogn og rullestolvennlig.

Postene er trykt på kartene mens selve postbeskrivelsen står på kontrollkortet. Postflaggene i terrenget er merket med oransje og hvite postflagg, og disse blir hengt opp direkte på postdetaljen eller godt synlig fra denne. I Ilsvikøra er postflaggene byttet ut med stolper som er mer robuste for bruk i bynære strøk. Postene er gitt en poengverdi etter en skala fra 1 til 6, der o-teknisk vanskelighetsgrad og fysisk innsats for å komme til posten, er forsøkt vurdert. Start- og sluttdatoer for postene er angitt på kontrollkortet.

For dere som er nybegynnere, finnes det et introduksjonskurs i bruk av kart og kompass på http://nof-orientering.org/. På www.orientering.no/om-idretten/kart/kartnormer/ vil du nederst på høyre side finne lenken: NOF KARTTEGN 2010-.pdf hvor du finner en fin oversikt over de ulike detaljene som er å finne på orienteringskartet.

Turer i turpakken