Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Tur-o pakke Trondheim

turer er tilgjengelig

I 2021 er tur-o-poster fordelt på kartene Ilabergan, Lavollen, Solemsåsen, Tømmerdalen og Storheia. 

Det er totalt 105 poster på disse kartene, og i tillegg er det fire mini-tur-o kart med totalt 40 poster. Disse turene er godt egnet for familier og barn, men er selvfølgelig åpne for alle. Områdene med mini-tur-o er: Theisendammen, Tunga og Kobberdammen. I tillegg kan turen Nidarø lastes ned gratis fra turorientering.no, og denne er definert som «grønn tur». Dette betyr at postene egner seg for nybegynnere, er barnevennlige, og ikke spesielt fysisk krevende. Turen på Nidarø er både barnevogn- og rullestolvennlig.

Postene er trykt på kartene og postbeskrivelsene er trykt på baksiden. Postflaggene i terrenget er merket med oransje og hvite postflagg, og disse blir hengt opp direkte på postdetaljen eller godt synlig fra denne. På Nidarø er postflaggene byttet ut med stolper som er mer robuste for bruk i bynære strøk. Postene er gitt en poengverdi etter en skala fra 1 til 6, der o-teknisk vanskelighetsgrad og fysisk innsats for å komme til posten, er forsøkt vurdert.  

For dere som er nybegynnere, finnes det et introduksjonskurs i bruk av kart og kompass på http://nof-orientering.org/. På www.orientering.no/om-idretten/kart/kartnormer/ vil du nederst på høyre side finne lenken:  NOF KARTTEGN 2010-.pdf  hvor du finner en fin oversikt over de ulike detaljene som er å finne på orienteringskartet.

Turer i turpakken