Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Utdeling av merker og plaketter ved A-brua

På grunn av at bommen på Busterudvegen var nede flyttet tur-o-komitéen avslutninga til A-brua for å slippe unødig bæring av ting og tang. En liten gruppe mennesker møtte opp i høstsola for å få diplom, merke eller plakett, samt kaffe, kaker og pølser som kunne grilles på bål.

Noen på Rustad idag?

Som del av staben var jeg der også av naturlige grunner. Var det noen andre turorienterere ringside i høljregnet? Er o-løp like spennende som fotball eller skiskyting når det er storskjerm?

Prekestolen

Ikke vært på Gjerdrums høyeste topp ennå? Prekestolen ligger bare ca.800 meter sør for post 40. Følg traktorslepet og den utydelige stien på kartet til den slutter omtrent. Punktet ligger der hvor stupene rundt danner en V-formasjon.

Kald tur til M4

Tror ikke jeg har opplevd kaldere tur-o-turer. Idag var det 8 grader og striregn opp til Trappemyrene fra Kogstadvangen. 10 poeng føltes vel fortjent!

Månedens post for august

Trappemyrene ligger på åsen nord for Morratjenn. Navnet kommer nok av nivåforskjellen på myrene fra Svarttjenn og sørøstover. Stien/skiløypa som går rundt Morratjenn er en del av "Nordrunden" i Raumerløypa, et turrenn som gikk fra Skedsmo til Ask.

Høstpostene i nord

Litt langt å gå, løpe eller sykle, men du verden for et fint terreng det er ved post 50! Nesten ikke lyng - skikkelig fartsterreng.
Ellers er det hyggelig å høre at så mange er i gang med høstpostene. En rast eller et bad i Gjermenningen kan jo anbefales når dere tar psot 46-50.

Månedens post juli

Krustjenn ligger ca 600m sør for Stråtjenn og omtrent 400m øst for Årstadvangen.
Sommerstid kan du både se og høre sauer på beite i området rundt tjennet.
På Årstadvangen bodde det tømmerhoggere i ”gamle dager”. Noen av dem gikk over åsen til og fra arbeidet i skauen. Da passerte de Krustjenn. Helt sikkert en strabasiøs tur i all slags vær og føreforhold.

Herlig terreng ved Mårratjern

Terrenget nord og vest på Gjermenningenkartet er av mine absolutte favoritter her hjemme. Gjerdrumsterrenget er veldig variabelt, men på langstrekket mellom 27 og 28 er det fin bunn og veldig god sikt. Gleder meg til 1.juli da høstpostene er ute + månedsposten ved Krustjern, som også ligger i et kjempeterreng.

Høytliggende punkt

Flott utsikt fra månedens post for juni, Lalaåsen. Kunne se til Øyeren f.eks. Dette må være et av de få stedene i kommunen som ligger høyere enn Busterudvangen?