Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Åpne bommer til GPS-postene

Kjekt med åpne bommer nå i bærplukkerperioden. Spennende å følge pila uten å bruke kart, og idag med veldig koselig turfølge i Kristin. Hun lyktes ikke helt med å bruke iPhone nylig og trengte da et lynkurs i bruk av Garmin istedet!

GPS post 1

Flott tur. Barnebarna syntes det var veldig spennende å følge retningspilen på GPS-en og avstanden til posten. Stor var entusiasmen da de 20 30 meter fra målet kunne juble: Se: Der er posten !!

Herlig søndagstur.

Da var postene rundt Busterudvangen også tatt, var ute i 4 timer og måtte stoppe flere ganger underveis for å plukke store fine blåbær.
Fikk med meg 10 liter etter endt tur.

Fikk et heldigt møte med skogens konge også ved post 30, en skikkelig storokse.
Turkameraten min øynet elgstek et lite øyeblikk:-)).
Majestetiske dyr, der de løp over myra.

sommertur til Sjonken.

Da var ferien over for denne gangen, og vi kan ta noen turer ut på orientering igjen.
Jeg og Martin skulle ta postene 51 til 60 og
mnd post 3.

Det ble en koselig tur i et flott terreng, spesielt tårnet på post 53 var stas å klatre opp i.
Der tok vi matpausen vår også, med en flott utsikt og et knall vær.

Det ble også en nyttig tur til mnd post, hvor jeg kommer til å dra opp på en overnatting med gutta i den flotte lavoen som sto der til bruk for alle, viste ikke om det fra før.

Eneste triste nå er at det minker faretruende på poster igjen av årets sesong….

Deilige blåbær

Det var ikke bare postene som fristet i dag. Vi fikk med oss 10 liter med blåbær som bare lå der og ventet på oss. Disse turene viser oss hvor vi finner bær, og det er det nok av i skogen.

Hvit skog - en teori

Vann blir kalket for å gjøre noe med forsuring. Kan det være at helikopteret har bommet på tjernet og truffet trærne ved siden av?

En kjempefin tur O tur til Geiteryggen.med Tea og Teeve.

Siden bommen på Busterudveien er stengt måtte jeg gå stien fra Grønlund. Mon tro det var grunnen til at jeg var nesten helt alene, traff ikke en skjel i skogen, kun en sykkelist og en mosjonist på Ringdalsveien. Dagen i dag var helt fantastisk sola stekte fra en klar himmel temp. minst 28 i skyggen. Myggen glimret med sitt fravær, kun noen flekkfluer. Matpause ved nordre Skutetjern var velfortjent.Kan anbefales,men kun på vestsida. Kan noen si hva som er galt med skogen på nordsiden den er helt hvit. Veien jeg valgte fra post 31 til 32 var ikke av de letteste, så gå ikke ned blokkfeltet nord for Geitryggen og over nordenden av myra øst for post 32. Der var det kronglete med nedfallstrær og dype hull og bratt oppstiging til post 32. Resten av turen gikk på stien langsmed høydedraget øst for Ryggevann og Langvann. Stien er enkelte steder nesten borte, især der den går i traseen for høyspentlinja. Denne stien fortjener og brukes mer og aller helst merkes siden den går helt til Søndre Ryggevann.
Ha en fortsatt god tur O sesong.
Svein H.Knutsen