Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kantarell en lett sopp og gjenkjenne.

Det har vert bra med kantareller i år. Jeg har faktisk plukket kantareller på hver tur, nå på ettersommeren. Kantarellen er lett gjenkjennelig og den har kun en sopp som den kan forveksles med. Det er falsk kantarell, som i stedet for ribber under hatten har den skiver og i tillegg er den mer guloransje i fargen. Spiser du falsk kantarell blir du ikke syk, men den er vistnok ikke god.

Nærpostene på Preståsen

Det er mye sopp i skogen nå, men pass opp, også mye giftsopp. Ved N23 var det store kolonier med hvit fluesopp den er dødelig giftig. Må ikke forveksles med sjampinjong da begge er hvite, mens unge eksemplarer av sjampinjong er litt rosa under skivene og gamle har nærmest sorte skiver har hvit fluesopp ALLTID helt hvite skiver. Er du ikke sikker, la hvite skivesopper stå da går du bare glipp av bl.a. melsopp som har rosa nedløpende skiver og kan forveksles med giftig giftrødsporesopp (rødskivesopp) som har rosa skiver, men vanligvis ikke nedløpende på stilken.Se bildeserie. Lykke til med soppfangsten.

Kaffeposten Merketrmyra 2016

Hva kan være beder? Godt vær, godt drikke, gode kaker, hyggelige tur o deltagere og et godt vertskap på posten. Det eneste, det kunne vert bedre oppmøte av oss tur o deltagere. En stor takk til Anne Grethe,Anne Berit, Morten og medhjelpere.