Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Sesongen er over - husk å sende inn kortet !

Ved sesongslutt regner du ut egen poengsum, fører denne på kortet og sender det til Anne Grethe Rustad, Rustad gård, Rustadvegen 11, 2022 Gjerdrum. Frist 1.oktober. Husk å oppgi fødselsår på kortet. Merket deles ut gratis til de som er 16 år eller yngre, samt de som oppnår kravet til merke første gang. Hvis du likevel ønsker merket, koster dette kr.20,-. (Husk å oppgi dette på kontrollkortet). Plakett i bronse, sølv eller gull oppnås når merkekravet til gull er oppnådd 5, 10,15 ganger osv. Utdelinga finner sted på avslutningsdagen.

Hjortelusflue

Kupert og litt “slitsomt” -MEN, det var MYE hjortelusflue nesten hele veien fra skytebanen til post 38 og 41, og tilbake. Hadde “hue” fullt helt til jeg kom hjem. Men det er vel en del ev det som hører “skauen” til sånn utpå høsten!

Kantarell en lett sopp og gjenkjenne.

Det har vert bra med kantareller i år. Jeg har faktisk plukket kantareller på hver tur, nå på ettersommeren. Kantarellen er lett gjenkjennelig og den har kun en sopp som den kan forveksles med. Det er falsk kantarell, som i stedet for ribber under hatten har den skiver og i tillegg er den mer guloransje i fargen. Spiser du falsk kantarell blir du ikke syk, men den er vistnok ikke god.

Nærpostene på Preståsen

Det er mye sopp i skogen nå, men pass opp, også mye giftsopp. Ved N23 var det store kolonier med hvit fluesopp den er dødelig giftig. Må ikke forveksles med sjampinjong da begge er hvite, mens unge eksemplarer av sjampinjong er litt rosa under skivene og gamle har nærmest sorte skiver har hvit fluesopp ALLTID helt hvite skiver. Er du ikke sikker, la hvite skivesopper stå da går du bare glipp av bl.a. melsopp som har rosa nedløpende skiver og kan forveksles med giftig giftrødsporesopp (rødskivesopp) som har rosa skiver, men vanligvis ikke nedløpende på stilken.Se bildeserie. Lykke til med soppfangsten.

Tilbake på Kløvberget

En trivelig tur ble det da vi fullførte Kløvberget. Mye blåbær fortsatt og Kristin plukket ivrig en isboks mens jeg prøvde temme balstyringen Kompis som er på jakt etter tisper. Beitedyra ved masta var borte nå.

Nytt og spennende bekjentskap med Kløvberget

I dette området hadde ingen av oss tråkket før. Vi delte kartet i to men passa på å finne GPS-posten der pluss M3. Snart er det august og sjansen spolert.

Startet bratt oppover fra merket parkering mot post 60. Av kartet kunne vi se at det var litt ulendt men det var kurant å bevege seg. Kompis hadde for vane å gå på feil side av trærne bare …

Kristin er glad i å lage blåbærpai så hun hadde med seg bærplukkeren. Herlig mye bær i skauen nå og en lokal mann vi prata med etter turen sa det var mer i år enn i fjor.

Før sesongen er omme tar vi en ny tur opp hit for å fullføre kartet.

Blå tur Eltonåsen gjennomført

En regntung søndag virket som en flott dag og komme seg ut på.
Bikkja og jeg tok alle 5 postene i øsende regnvær, men kosa oss for det.
Fordelen med regn er at man er alene i skogen.
O-Løp skal jo være litt vått også.
Kompasset, kartet, bikkja og jeg hadde en fin tur. Og kaffen smaker enda bedre når man er vel hjemme ved stuebordet igjen.

Høstpost nr 15.

Til info: Høststormen for noe år siden veltet 10-12 store trær som har falt over steinene posten ligger ved. Steinene er derfor ikke synlige fra andre kanter enn ovenfra. Da ser du også posten.
God tur.

Kaffeposten Merketrmyra 2016

Hva kan være beder? Godt vær, godt drikke, gode kaker, hyggelige tur o deltagere og et godt vertskap på posten. Det eneste, det kunne vert bedre oppmøte av oss tur o deltagere. En stor takk til Anne Grethe,Anne Berit, Morten og medhjelpere.