Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Månedspost M5 ute

Det er ikke oppslag på den siste månedsposten, kun flagg og stifteklemme. Posten ligger rett ved Holkebyhytta som er i privat eie. Brukbar utsikt er det fra tunet utafor hytta.

Til dere som klager

I år har det vært en del klager på oss i tur-o-komiteen vedr postplasseringer, langt å gå osv. Jeg vil minne om at vi ikke får noe lønn for å holde på med det vi gjør og fortjener ikke så mye pepper. Dersom enkelte poster blir for krevende er det ingen som bestemmer at dere må gå dit. Det er mulig å klare et gullmerke også hvis man kutter ut noen poster. Eldre turorienterere kan sågar klare gullmerke med enda færre poeng. Turorientering skal være utfordrende. Hvis det blir for tøft henviser jeg til Stolpejakten som ligger i urbant terreng.

Veien åpen hvis bom åpen

Uten å ha sjekket med Gjerdrum allmenning så vil jeg si – kjør hvis bommen er åpen. Busterudveien er åpen for fri ferdsel så de kan jo ikke stenge bommen før de har sjekket om det er eventuelle biler på innsida.

Kart og kompass kontra GPS

Det er meningen man skal bruke kart og kompass for å finne postene bortsett fra de to GPS-postene som er ment for GPS. Viktig å huske på hvilken aktivitet turorientering er.

M1 er nå ute

Velkommen til Ulvedalshøgda og månedsposten. Toppen ligger nakent til ettersom et stort område er hogd. Langs den naturlige adkomsten fra Kniplia er det litt snø på stien men den forsvinner nok i løpet av noen dager. Det er helt uproblematisk å ta seg fram her.