Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

M4 er klar for innrykk

Til info er kartet en del forenklet rundt posten. Stien går feks helt til kolla, den stopper ikke nedi lia i forkant. Og det er flere skrenter som skulle blitt tegna inn rett ved.

Måndens post Morratjern.

Søndag den 8.juli la jeg og min datter turen til Morratjenn og månedens post. Vi fant både multer og blåbær, om ikke i store mengder, så var de der.
Vi gikk bortom heleren der gutta på skauen hadde tilhold under krigen. Den flotte heleren fortjener et besøk. Følg Raumerløypa over myra, videre til høyere. Her er det en tydelig vei opp til neste myr, vel oppe ved enden av myra går du rett til venstre. Du ser skrentene øverst i venstre hjørnet på O kartet. God tur.

M3 Morratjern

Det henger ikke plakat på Morratjern. Skriver litt her istedet. Tjernet er veldig idyllisk og vi har tidligere selv opplevd at det er mye blåbær i området (seinere på høsten). Den fine skiløypa som kalles Nordrunden går øst for tjernet og var med det et sted det nå nedlagte skirennet Raumerløpet passerte.

Flere tur o-poster ved post 25.

Under skrenten i nedre venstre (vestre) del av trekanten som viser vår post 25 henger en tur o-post fra en annen arrangør. Skrenten er nok større enn beskrevet på kartet og er nærmest et stup – og kan forveksles med vårt stup. Posten tilhører antagelig Nittedal o-lag.
Ellers har det vokst opp en del trær og vegetasjon de siste årene under og rundt vårt stup der posten er. God tur:-)

Post 21 - Flere steiner enn kartet forteller.

Rundt post 21 er det flere steiner rundt posten enn kartet forteller. Derfor er posten hengt opp på østsiden av den riktige steinen, slik at, om du kommer nordfra så henger posten imellom de store steinene.
Bildet er tatt nord for posten og nr. 1 er riktig stein. Nr. 2 er ikke beskrevet som stein på kartet.
Ellers ser du posten i mellom.

Post 24. Et fint lunsjsted

Vent med å spise matpakka til du kommer til post 24. Her kan du sette deg i terrenget å se flere hundre meter vestover. Kanskje passerer en elg på myra nedenfor også:-)

Bra oppmøte på Spikertjern

Et tjuetall turorienterere møtte opp ved hytta for trivelig kaffeprat og 10 fortjente poeng. Undertegnede fortalte litt om Spikertjerns rolle i gruvedrifta mens de frammøtte smakte på Kristins gode kake. Knotten var rimelig plagsom ikveld men humøret til folk var likevel bra. Vi møtes igjen til høststarten.

Busterudvangen

Godt besøk av turorienterere på Busterud i finværet på søndag. Lene hadde laget stjerneorientering – 6 poster i “alle” retninger fra hytta. Både unge (3-åringer), de litt eldre og de godt voksne fant poster og koste seg med kaker og boller etterpå.
Barnas turlag hadde tur til samme sted, men de ble nok mer frista av badevannet denne dagen. Vi håper de blir med på tur en annen gang.