Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kodeløs klipping

Når man klipper kodeløse poster her på turorientering.no har man ikke noe “elektronisk bevis” på at man faktisk har vært på posten.

Turorientering (og orientering) er bygget på at deltakerene kan dokumentere at de har vært på postene.
Det er derfor en stor svakhet ved turorientering.no som system at den gjør det mulig å registrere poster uten kode og at slike også teller i fylkes- og landsoversiktene.
(Dette blir litt som turrenn på ski der en klubb lar deltakerne velge sin egen resultat-tid ved målpassering og rennet teller med i en Norgesranking. Arrangøren syntes det var greitt å gjøre det slik” fordi de ikke hittil hadde tatt noen i juks”.)

Hvis klubber ikke klarer eller ikke vil bruke elektroniske koder som nå er normen, bør turorientering.no endre sitt system slik at kodene da bare registreres “internt” på klubbens side på turorientering.no.

Det virker galt at man skal kunne oppnå en høy plassering på fylkes- og Norgesranking med kodeklipp man ikke kan dokumentere.

Ved at slike klubber da bare kan registrere klipp internt blir de en slags “2. divisjon” innen turorientering.
Der er kanskje forståelig at en-mannsklubber og manglende data kunnskap kan gjøre at klubben ikke har kode klipping for en periode.

At store klubber som Gjerdrum tross henvendelser over flere år, fortsetter å bruke kodeløs klipping er trist og undergraver hele systemet.
Dette er også uheldig for videre rekruttering over i orientering. Gjerdrum bør her studere andre storklubber som feks Nydalen skiklubb og Asker skiklubb.