Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kanoposter på Fjorda

Etter å ha fulgt med på værmeldingene noen dager og funnet ut at regnværet som ble meldt aldri kom tok vi sjansen på en regn-varslet natt i telt på Fjorda, og vi angrer ikke. Blikk stille, lett overskyet og rundt 20 grader satte rammene for en herlig tur med små barns første møte med en kano.

Vi hadde to herlige dager på vannet, og når vi satt ved bålet på kvelden og ungene hadde sluknet, så kunne vi ikke tenke annet enn men hva med når hverdagen kommer?!? Det var altså som om det ikke var virkelig. Helt fantastisk stille, flotte farger og ja... MÅ oppleves!

Postene var (desverre) nesten skuffende lette å komme til og finne. Vi hadde såvidt satt oss i kanoen, og så var vi ved første post. De letteste postene så langt i år, men samtidig også de flotteste. Kanskje ikke så vanlig kombinasjon...?!? Hehe...

Hvalebykampen

Etter en sommerferie lenger nord og vest i landet er det meste av terrenget her i Nordens Toskana ganske så greit søndagsterreng å regne...

Idag gikk turen opp på Hvalebykampen for å ta topposten T2. Vi gikk opp fra nordsida, og valgte å parkere ved bommen i Lia. Hele turen på grusveien ble tilbragt i veikanten, for nå er det markjordbær og blåbær i fleng for en bærglad turgåer.

Hyggelig og lett trim i lett terreng på god sti hele veien. Har aldri vært på toppen før, og ble positivt overrasket over hvor fint det var på toppen der. Turen blir nok gjentatt sammen med større tur-følge.

Desverre har andre turgåere også vært der, og lagt igjen spor... Lå litt søppel, plastposer og tomme (øl?)bokser der. Hadde ikke med noe å ta søppelet i på nedturen, så det ligger nok der til de neste som kommer også... :(

Kveldstur på Bislingen

Tirsdag var været grått og regnet vått, men som en avveksling fra eksamenslesing fristet det veldig å komme seg litt ut i skog og mark likevel...

Oppe ved Bislingen Fjellstue er det jammen trist. Det første som møter en når man kommer opp er en forslått betalingsautomat ute av drift, og når man parkerer og kommer ut av bilen er man heldig om man ikke tråkker i en engangsgrill, plastpose eller knust glass. Men veien opp dit er blitt betraktelig bedre fra ifjor, og med en gang man kommer litt inn på stien, er det flott natur som møter en.

Vi startet turen på stien som går nesten rett sørover fra vestsiden av Fjellstua til vi kom til første post, B01. Etterpå fulgte vi stien vestover og etter hvert sørover igjen mot postene B03, B04, B05 og B07. Etter dette gikk turen rett øst mot post B06.

Fra kartet ser man at det rett øst for post seks er ganske så bratt, men i et øyeblikk av overmot tenkte vi at det skulle nok gå. Vi kravlet og glei, og klatret oss et godt stykke nedover før vi måtte innse at slaget var tapt. Så var det bare å begynne å klatre oppover igjen for å finne en rute som gikk mer nordover før vi svingte øst og ned på stien mot post B02.

Om det er tørt i været og man er glad i en utfordring kan nok skrenten ned fra post nummer seks være morsom, men all nedbøren gjorde berget og mosen og trestokker sleipe og vanskelige å ha med å gjøre. I tillegg hadde skotøyet begynt å fungere som en myr i seg selv og sa schwopp-schwopp for hvert skritt...

På denne turen ville jeg nok valgt støvler fremfor goretex-sko om jeg skulle finne på å gå samme ruten igjen...

Småbarnstur på Harestua 3

Idag gikk turen etter post 10 på Harestua. Vi kjørte helt inn til Viubråtan og begynnte å gå inn i skogen rett øst for elva. Dette ble i tyngste laget for de små, og om andre skal ta turen med småbarn, anbefaler jeg å følge hoggst-feltet fremfor skogen ;)

Topptur T5 Piperberget

Første sommerhelgen 5. og 6. juni kom med skikkelig sommervær, og lysten til å komme ut i skog og mark var stor. Så søndag 6. juni falt valget på toppturen til Piperberget.

Vi valgte å parkere på Harestua stasjon og gå opp derfra. Startet med stor bred grusvei før vi svingte opp lia på en fin skogsti. Det var bare å følge stien, så underveis oppover var vi mer opptatt av å nyte det frodige plantelivet mellom trærne og den flotte utsikten fra skråninga og ned på Harestuvannet. Vi gikk og gikk, og det ble noen høydemeter oppover, og det merktes godt i låra med en liten pjokk på 10 kilo bak på ryggen. Varm ble man også, og det hjalp ikke stort med det vindpustet som kom innimellom. Det hadde nemlig ligget blandt busk og tre og varmet seg opp før det kom til meg... Men det gav nå en deilig følelse av at sommeren er på vei. Da vi kom opp til Langpipern fikk vi se skikltet som sa at vi hadde gått 3 km, men det virket heller som det dobbelte.

Siste biten fra Langpipern og opp til Piperberget startet bratt, men vi kom kjapt opp til flatere og veldig fjell-aktig terreng. Istedenfor våt jordsti, masse grønne planter og myrer kom vi nå til lyng og lav og stein. Vi valgte å følge den oppmerkede blå stien til vi kom til høyspentmastene, for å så følge dem opp til post T5. Hjem igjen skar vi tvers gjennom lyng, myr og skog for å komme rett på Langpipern igjen, før vi fulgte stien fra veien opp hele veien ned til Harestua igjen.

Dette var en veldig flott tur, men vil man korte ned litt på lengden, og en god del på høydemeterne kan det nok være bedre å starte fra f.eks. Sol-observatoriet.

Husk godt med drikke, litt kjeks, nøtter eller frukt, og kamera. :)

Småbarnstur på Harestua 2

Post nr 3 og 4 på Harestua ligger i litt mer rufsete terreng enn post 1 og 2. Det er ingen sti å gå på, men for skolebarn og voksne er det fint å gå gjennom lyngen og komme frem til postene. Dette var en flott tur for 4-åringen som gjerne ville finne fler poster, mens 3-åringen vår hadde litt mer problemer etterhvert og ville hjem. Da tok vi kvelden, og håper at det sitter igjen positive minner.

Vi parkerte helt nord på den nye gangveien, og fulgte gjerde innover i skogen før vi dreide sørover. På vei tilbake gikk vi på sørsiden av den store kollen og bort til parkeringa vis a vis den nye veien inn til det nye byggefeltet der oppe.

(Vi møtte veldig mye mygg ved post 3, så hold farten oppe ;) )

Småbarnstur på Harestua

Post 1 og to på Harestua var en veldig fin intro til turorienteringen for de minste. Minstemann på 9 måneder satt på ryggen, mens vi hadde to 4åringer som hoppet og løp rundt på stien. Her hadde snuppa på 3 år også følt at hun mestret terrenget, men enn så lenge har ikke hun fått prøve seg her.

Med så små unger er det helt greit å bare ta to poster på ettermiddagen etter jobb og barnehage. Det viktigste er jo tross alt at vi koste oss ute i naturen.,