Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Synstrøbbel på Lygna tur

Måtte dele opp Lygna turen i to deler, tur nr 2 tok jeg i dag. Jeg hadde lagt opp til å ta post L5 som siste post. Når jeg kom til området, oppdaget jeg at brillene ikke lenger var med meg, mistet de i nærhet av post L5. Det resulterte i utrolig dårlig orientering i skogen. Klarte ikke å lese hverken kart eller kompass. Litt forvirret prøvde jeg å gå på retningssansen, men den var heller ikke med meg i dag. så det ble en ekstra lang tur i ulendt terreng. Men tross alt, det var godt å komme frem til bilen til slutt, før mørket falt på, fornøyd alikevel med en god tur. Lygna turen var alt i alt litt krevende, noen poster var vriene og litt trøbblete å komme seg frem til,

Fjorda Kanoposter

Flott kano tur, alt klaffet, kona ble med som kartleser og været var bare lekkert. Vi storkoste oss og hadde høy faktor av kvalitetstid.
Turen var passe lang mtp postene, vi utforsket litt mer og fant menge siv vannveier som det var spennende å utforske.

Funn av Post s03

Uforklarlig hvorfor jeg ikke fant denne posten i går. Tok turen opp i dag, og gikk rett på posten. Så den står der den skal.

Skøyenåsen Post 3

Fant ikke post 3 på dagens tur. Tror jeg har saumfart hele området uten å lykkes, kan det tenkes at posten er borte? eller har jeg rett og slett bommet totalt? Fant alle de andre untatt post 6, som jeg glemte på vei hjem…...

Kollern i regnvær

Startet med å sykle fra parkeringsplassen på Mylla, syklet opp til Åssjøen og gikk vidre blå merket sti. I dag var jeg så heldig å få med meg kona på turen, og det var koselig. Denne turen er en av de beste jeg har gått hittil her i området, likte stien og skogen veldig godt, passe slak stigning og fine flater å gå på. Denne turen hadde vi begge mye glede av. til tross for at det regnet.

Hvalebykampen

Flott tur på torsdags formiddag :) Denne turen har vært et mål siden i fjord, og nå fikk jeg endelig tatt den :) fine stier i første og siste del av turen

Harestua Post H05-H09

Startet på Post h05 og fant posten raskt og greit. Her var det bare å notere seg koden så raskt som mulig, å komme seg vekk….masse mygg..
Gikk ned til sykkelen og syklet langs Hadelandsveien opp til gamle fyllplassen. Dette var utgangspunktet for post H06 og H07. Gammel og fin skog :) med lyden av elven som sildrer forbi, postene ble her også funnet raskt og greit. Tilbake til sykkelen bar det videre mot Viubråtan. Gikk rett på post H09 og Post H08, litt dumt at jeg ikke fikk med post H10 i dag men får ta den som en singeltur en annen dag. Turen og postene synes jeg var fin :) God tur

Lushaugen

Startet på Lygna med sykkel det første strekket. Parkerte sykklen i enden av traktorveien, og fortsatte på blåmerket sti. Ved foten av Lushaugen valgte jeg å ta fatt på oppstigningen i det første hogsfeltet, kom opp ved det lille tjernet sør for blå merket sti, krysset denne og satte kursen opp mot Posten. På hjemveien valgte jeg å følge blå merket sti hele veien. En fin tur med litt variasjoner i terrenget :-)

Fjellsjøhøgda

Dro ut etter at regnværet hadde gitt seg i dag, parkerte bilen nede på parkeringsplassen ved Vestbygdveien, og fulgte grusveien opp til høyere (blindveien) og videre inn i skogen. At det gikk oppover visste jeg, måtte hente meg inn noen ganger på veien. Mye vann og sølete på stien. Nesten på toppen mistet jeg stien, og måtte orientere meg mot posten, litt utrent,så det ble litt sikk sakk de siste 2-300 metrene. Omsider oppe var det bare å finne den riktige plassen, og det gikk greit :) Fin tur for de som liker stigning :)

Min første post

Jeg og min kone bestemte oss for å ta en kveldstur til Paradiskollen sånn helt plutselig.
Syklene ble parkert ved Damppiperen, og vi startet oppstigningen der i fra. Vel oppe ble vi møtt av en strålende sol og en flott utsikt. Vi ble enige om at vi skulle forsøke å plukke med oss Post 5 Kroktjernsberget, til tross for at det begynte å bli sent (ca. 21.30) Vi satte kursen med godt mot. Ca halveis mot Kroktjernberget tok vi av blåmerket sti, og dro inn i skogen. Vi hadde en grei kurs og kom oss greit frem til målet. Posten ble funnet relativt greit, og det ble vi jo glade for :-) Klokken var nå ca 23.15 og det var dårlig med lys, men vi satte kursen mot blåmerket sti i gjennom dalsøkket og etter litt ulendt terreng kom vi oss ned. Det er greit å være godt skodd for å ta denne posten, mye bløtt terreng. Fulgte blåstien tilbake til Paradiskollen og videre ned til syklene ved Damppiperen. Det var en flott tur med gode opplevelser.