Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

nybegynnere på Familie- og barne-O 2011

fristet av kartet som fulgte med avisa for en stund siden la vi av gårde i dag, to voksne og to barn på 6 og 8 år. turen var kjempefin og barna koste seg stort :) en drøy times tur tenkte vi.. det så jo ikke så langt ut.. hihi der tok vi feil og siden vi også glemte å gå tilbake ved post 76, (vi startet med 77)så gikk vi en ekstra sløyfe opp til lysløypa og over Brennehøyda før vi kom tilbake til ruta og post 75.... jaja noen erfaringer rikere og en fin dag i flott terreng. Nå skal det kjøpes inn konvolutt og så er vi klare for flere turer.

Sykkel-o

Startet ved Ørsjøen. Litt vanskelig å vite helt hvor jeg var, da det er helt i utkanten av kartet, men fikk hjelp av lokalbefolkningen til å finne riktig vei til post 45. Den hang fint på en tre ved steibruddet. Turen går i et flott sykkelterreng og det var bare å nyte. Fikk med meg 7 poster. 45, 44, 43, 50, 49, 42 og 41. Får ikke registrert post 41 på klippekortet. Noen som vet hvorfor?

Høiås-Tutjern

Nye turer på nye kart rundt i Høiåsmarka. Hadde liten kjennskap til denne delen av turterrenget fra før. Ble noen fine dager på tur over koller, langs stier, rundt og over myrer. Postene var på plass men for en turgåer måtte det jobbes litt for å finne frem. Artig info underveis, Høiåshytta`s plassering 1892-1903, Musehogget og sjakter fra gruvedrift var noe av beholdningen. Turene kan anbefales :)

Fant ikke post 45 - Noen tips?

Var på sykkeltur med UFO-gruppa i Halden SK i helgen, flott tur fra Remnevannet med overnatting ved Boksjødammen og videre til Holevannet og Tistedal. Måtte selvfølgelig passe på å ta med meg noen Tur-O-poster, men nr 45 klarte jeg ikke å finne, noen som har tips?

Kjeøya

Hei
Har i mange år vandret langs stier og syklet på skogsbilveier i distriktet. Det har vært komfortabelt da det ikke setter særlig store krav til bruk av kart. Så Tur-orientering ble en artig ny utfordring. Nå måtte man følge litt mer med på detaljene i kartet. Glad jeg startet på Kjeøya for her var det kort mellom postene og ikke alt for vanskelig å finne frem. Dette ga mersmak. Fant 7 poster, fikk lagt inn 6 stk men koden på post nr 2 nekter nettregistreringen å godta. Får vel en forklaring på det utpå :) Dette var så artig så det blir nok en tur til med orientering etter utlagte poster. En stor takk til de ildsjeler som gjør jobben i marka.

PS: Endret rekkefølga på 2 siste bokstaver på koden...da funka det :)

Venås

Vi har i dag hatt en flott tur i skogen rundt Venås-hytta. Med 3 barn på 5, 7 og 10 år, tok turen nesten 1 1/2 time. Postene var greie å finne, og terrenget var variert. Gleder oss allerede til neste tur.

Problem med post 2

Takk til Frode Handelsby som forklarte hvordan jeg kunne legge inn koden på web :). Hadde en ellers fin tur på Kjeøya, et sted jeg ikke har vært før. Mange nydelige utsiktspunkter.

På gjengrodde stier

Søndagens tur gikk til Seljevik og til et o-terreng jeg ikke har løpt siden Gimle IF hadde et løp der på tidlig 80-tallet. Terrenget ble jo fredet og kartet ikke tillatt til organisert virksomhet som o-løp. Dagens kart er vel ca 30 år gammelt og bærer nok noe preg av det. Stiene på kartet er til dels gjengrodde og lite synlige. Kurvebildet føles også litt merkelig noen steder. Artig med gamle jorder som er tilplantet og grodd igjen som er tydelig mellom 25. og 26. post. Av dagens poster var det kanskje nr 25 som var den vanskeligste. Viktig med god kompasskurs. Flott utsikt over fem-sjøen fra nr 29.
4 rådyr var dagens viltobservasjon. Og alt i alt en fin tur-o helg med 3-turer! Nå er det snart bare sykkel- og GPS postene igjen. Det får bli litt varmere i været først.

Høyåsmarka i duskregn

Man har jo løpt hundrevis av ganger i Høiåsmarka gjennom mange år. Men allikevel får man utfordringer, spesielt i området øst for hytta hvor noen av årets tur-o poster er lagt ut. Strekket fra post 9 til 10 var morsomt med å gå rett på kursen og prøve å få med seg detaljene underveis. Tar man seg tid til å lese de sikre kartdetaljene så går det greit å finne posten. Et rådyr og en røy(?) var dagens viltobservasjon.

En utfordring i Iddefjordsfjella

Da jeg valgte ut kartet for fredagens tur, bestemte jeg meg for Iddefjordfjella. Skikkelig skogsorientering og noen bratte stigninger stod på menyen. Og opp til post 31 og 32 var det ikke fritt for at melkesyra dukket opp. Med 21 høydekurver a 5 m stigning, blir det over 100 m høydeforskjell. Men når jeg først var på toppen var resten av postene mye lettere og man fikk en fin flyt i orienteringen. Bestemte meg for at i dag skulle det ikke bommes på postene og var sterkt konsentrert inn mot hver post. De 8 første skjermene var svært greie og ikke minst utsikten på post 37 er noe av det mest fantastiske i Haldens tur-O historie! Post 39 gikk greit når jeg fant den lille stien og da var det bare siste post igjen. Terrenget her er meget likt i alle steinbruddene og veldig fort at man mister kartkontakten. På kartet ser det enkelt ut, men heldigvis fant jeg den markerte skrenten ca 150 m nord for posten og da gled jeg rett i posten på den lille stien. En god følelse og en flott tur. Og en fin start på helga.