Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 93 på Fredriksten

3 generasjoner har kost seg med flott tur på Fredriksten i dag.

Et par ting verdt å merke seg for andre turorientere som skal dit fremover:

- Post 93 hadde falt ned og ble funnet under busken. Har tredd den på busken den lå under. Postbeskrivelsen er “busk under tre”, men denne busken under treet ligger 20 meter lenger nordvest, dvs. ovenfor skrenten, ikke under. Det er et tre der ringen viser, men ikke noen busk under.

- Det er stedvis betydelig mer vegetasjon inkl. brennesle enn det nok var da postene ble lagt ut. Spesielt post 97 ligger nå slik at det nok er greit å være godt kledt – ta kontakt hvis dere har gått turen og ikke har klart å komme inn til selve posten, så skal jeg sende koden.

God tur!

Post 10 på Skårefjell er flyttet

Post 10 er nå kontrollert og den hang desverre ved feil sten. Den er nå flyttet dit hvor den skulle vært (ved oransje markering). Postflagget henger nå på toppen av stenen og er godt synlig fra stien. Vi beklager at dette har gjor posten litt mer utfordrende enn planlagt, men ut fra loggen ser det ut til at alle likevel har funnet denne da det er like mange registreringer på post 10 som på post 11.

Feil på nettversjon av Søtholmen-kart

Hei. Har dessverre lagt ut feil versjon av Søtholmen-kartet med en post som har blitt flyttet. Blir rettet snarlig, men ønsker å komme i kontakt med den ene brukeren som har lastet ned denne løypa. Ta kontakt for å få nytt kart. (Har kontaktet NOF for å få tak i navn)

Kulturminnevandring på Skriverøya

60 glade turgjengere møtte opp til dagens kulturminnevandring på Skriverøya. Turen ble arrangert sammen med Idd og Enningdalen Historielag for byens turorienterere, og det var også mange oppmøte medlemmer i historielaget som vi forhåpentligvis kan lokke inn i turorienteringsverden også:-)

Vi fikk høre om Karl XII sin passering av området og fikk se de synlige sporene etter aktivitetene på den tiden. Vi fikk også høre om gravrøysene på øya og gravskikker generelt i bronse- og jernalder. I tillegg fikk vi høre om den historiske steinbruddaktiviteten på øya, og til slutt om skansen opprettet i forbindelse med opptrappingen i 1905.

Takk for en fin tur til alle oppmøtte!

Påsketuren på Hov og Skriverøya/Ystehedeneset vil bli liggende ute til gratis nedlastning frem til turorienteringskonvoluttene er klare for salg.

Sesongen har startet

Velkommen til en ny sesong med turorientering i Halden! Vi har nå lagt ut påskeløype. Utgangspunktet er Ystehede. Den ene delen av løypa går i området Hovsfjellet, mens den andre går i området Skriverøya/Ystehedeneset. Turen er derfor delt i to (1a og 1b), med tanke på å få passe størrelse på kartet. Poster registreres på vanlig måte.

Resten av løypene og konvoluttene vil være klare senest 1. mai.

Bruk gjerne denne turbloggen til å fortelle om flotte turopplevelser, til å rapportere om feil eller manglende poster, til å stille spørsmål eller dele turtips med hverandre.

God tur!