Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kulturminnevandring på Skriverøya

60 glade turgjengere møtte opp til dagens kulturminnevandring på Skriverøya. Turen ble arrangert sammen med Idd og Enningdalen Historielag for byens turorienterere, og det var også mange oppmøte medlemmer i historielaget som vi forhåpentligvis kan lokke inn i turorienteringsverden også:-)

Vi fikk høre om Karl XII sin passering av området og fikk se de synlige sporene etter aktivitetene på den tiden. Vi fikk også høre om gravrøysene på øya og gravskikker generelt i bronse- og jernalder. I tillegg fikk vi høre om den historiske steinbruddaktiviteten på øya, og til slutt om skansen opprettet i forbindelse med opptrappingen i 1905.

Takk for en fin tur til alle oppmøtte!

Påsketuren på Hov og Skriverøya/Ystehedeneset vil bli liggende ute til gratis nedlastning frem til turorienteringskonvoluttene er klare for salg.

Sesongen har startet

Velkommen til en ny sesong med turorientering i Halden! Vi har nå lagt ut påskeløype. Utgangspunktet er Ystehede. Den ene delen av løypa går i området Hovsfjellet, mens den andre går i området Skriverøya/Ystehedeneset. Turen er derfor delt i to (1a og 1b), med tanke på å få passe størrelse på kartet. Poster registreres på vanlig måte.

Resten av løypene og konvoluttene vil være klare senest 1. mai.

Bruk gjerne denne turbloggen til å fortelle om flotte turopplevelser, til å rapportere om feil eller manglende poster, til å stille spørsmål eller dele turtips med hverandre.

God tur!