Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rød tur syd for Rahaugen

turen stengte 22. sep

Rød tur sørøstover fra Rahaugen mot Ulvås

PARKERING. Gode utgangspunkter for turen(e) er Rahaugen (markert med P på kartet), parkeringsplassen i Diamantveien på Stenrød (ikke med på kartet) og så kan selvsagt parkeringen på Venås benyttes (ikke med på kartet).
 
På grunn av et ønske om å ha med riksveien på vestsiden på kartutsnittet for bedre oversikt så rekker ikke kartet så langt østover som vi kunne ønsket. For de som går inn fra Rahaugen er ikke dette noe problem, men for de som kommer fra Venås eller Stenrød kan det virke forvirrende. Vi kan derfor opplyse at Ekelimoen ligger like utenfor kartramma på høyre side der hvor det står en E. Vi anbefaler at de som kommer fra Venås og Stenrød om å ta seg frem til Ekelimoen ved hjelp av løyper og andre kart og at man så benytter oversiktskartet som er satt på ved Ekelimone til å finne overgangen mot kartet. Da bør dette være enkelt.
 
KARTOMRÅDET har en del hogstflater. I tillegg til de som er markert på kartet er en stor del av åsryggene øst for Fagerli skytebane også hogd, men ikke markert på kartet. Det er godt mulig å ta seg fram til postene uten å måtte gå i hogstfelt. Stisystemet er stort sett som vist på kartet.
 
POST 16. Høyden der posten ligger benevnes ofte som Lille Ulvås.
POST 17. Høyden øst for posten er Ulvås.
POST 18. Den ligger på Ekeliåsen. På gamle kart er den benevnt som Tres Aas.
POST 19. Åsen der posten er plassert og området vestover mot veien blir iblant benevnt som Tolvehaugenfjella.
POST 20. Posten er plassert i nær tilknytning til Rahaugen naturminneområde. Vernet fra 13.12.1996. I begrunnelsen for vernetiltaket heter det: “ En urørt, sjelden og karakteristisk utformet rullesteinsbelagt strandflate av stor faglig og pedagogisk verdi”. Den ligger like under marin grense som her er 180 moh. Så for omkring 10 000 år siden ville post 20 ligget i strandkanten.
Dersom det velges å ta denne posten fra østsiden, bør dere stanse opp et øyeblikk når dere forlater stien og nyte det fantastiske utsynet som strekker seg fra Linnekleppen til høyre og like til Hvalerøyene til venstre. I midten ligger Rokkebygda med Vestfoldfjella lengst bak.
POST 21. Tjernene vest for posten er Tutjerna (altså to tjern). Nord i myra mot NØ ligger Enstakatjern (altså tjernet som ligger for seg selv).
POST 22. Det kan se ut som det er litt kronglet å ta seg ut til posten, men det er god avstand mellom trærne.
 
Da står det bare igjen å ønske alle god(e) vandring(er) i en del av Høiåsmarka som ikke er mest brukt!

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Nybegynner

Skrevet av Finn Olav Olsen

Jeg møtte et par med kart og kompass. Prata litt og fikk lyst til å prøve selv. Sist jeg prøvde var for 45 år siden. Fant to poster ut i fra nettsiden på telefonen. Og dro og kjøpte stor konvolutt. Har rota litt, men har også gått rett på poster. Har foreløpig ikke brukt kompass. Nå mangler bare post 21 i dette flotte terrenget. Post 20 ved rahaugen var spesielt fin. Rullestein og utsikt. Gleder meg til å gå løs på de andre turene.

Les alle anmeldelser →