Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rød tur på Hjerterås

turen er åpen
Kartside for Rød tur på Hjerterås
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Tur-o 2020 - Hjerterås

 

Tiltak mot Korona-smitte:
Det er viktig at alle som er på tur-o tar forholdsregler mot Korona-smitte. Vi oppfordrer derfor alle om ikke å berøre bøttene, men lese av koden på avstand. Møter man andre på smale stier så gå til siden og hold avstand. Er det mange ute på samme runde så vurder å dra til et annet område og heller komme tilbake noen dager senere. Vi oppfordrer samtidig alle til å følge med på myndighetens anbefalinger og følge disse.

 

Parkering
Kjør over Rokkesletta og noen kilometer vestover til veikryss.  Ta av til venstre, merket Rognemyr. Følg veien 1 km og det går da av en skogsvei inn til venstre, rett før en skarp sving. Følg skogsveien ca. 1.5km innover til et åpent felt hvor du kan parkere.

Post 1 ligger på toppen av et fjell øst for Thuletjern (Tulletjern). Gå inn til vannet og til venstre. Følg stien til du ser en stuprekke foran deg. Gå opp til venstre for stuprekken og til høyre for det gjengrodde hogstfeltet og fortsett rett oppover. På toppen skal det i tidligere tider ha vært en bygdeborg, men den er vanskelig å finne.

Ved post 4 er det fint å sitte og spise nistematen og se utover vannet.

Vest for Syverstadvannet er det spor etter torvuttak og mange rester av skur for tørking av torv står oppover langs bekken, nord for vannet.

Post 6 ligger på ei stor gravrøys på toppen av Hjerteråsen. Rett sør for røysa står det et lite utsiktstårn som gir utsikt både vestover og sørover mot Hvaler. Ta gjerne med kikkert når du skal hit.

 

God tur

 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Flott tur

Skrevet av Henry Arnfinn Vangseng

Fin tur, fine stier, greit å finne fram i området jeg ikke har vært i tidligere, passe vanskelighetsgrad for amatører, slik skal TURORIENTERING være. Skryt til de/den som la løypa og poster.

Les alle anmeldelser →