Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rød tur på Ryggerødfjellet

turen er åpen
Kartside for Rød tur på Ryggerødfjellet
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Tur-o 2020 - Ryggerødfjellet

 

Tiltak mot Korona-smitte:
Det er viktig at alle som er på tur-o tar forholdsregler mot Korona-smitte. Vi oppfordrer derfor alle om ikke å berøre bøttene, men lese av koden på avstand. Møter man andre på smale stier så gå til siden og hold avstand. Er det mange ute på samme runde så vurder å dra til et annet område og heller komme tilbake noen dager senere. Vi oppfordrer samtidig alle til å følge med på myndighetens anbefalinger og følge disse.

 

Det er få stier på Ryggerød-kartet. Likevel er det stort sett enkelt å ta seg fram i det forholdsvis  flate terrenget. Det gjøres oppmerksom på at de to nordligste postene ligger i et litt mer kupert område med høyere vanskelighetsgrad enn resten.
Kartet ble første gang tegnet til Hovedløp for yngre i 1981. Siden har det blitt arrangert O-festivalen, Østlandsmesterskap og mange kretsløp på kartet.

Parkering
Naturlig parkering er i veikrysset ved Østebymoen ( Øfsenveien/Håkenbyveien). Ved mobilmasten litt inn på Håkenbyveien er det også mulig å parkere. NB: Veikrysset ligger like utenfor kartkanten på høyre side.

Forbudt område
Skravert område sørvest for Motjern. Vær vennlig å respektere det!

Postene
16.
17. På folkemunne blir myra nord for posten kalt for "sjølskøttmyra". Så kan jo enhver tenke seg hva som har foregått der.
18. I dette "ville" området fortelles det at ulver har hatt hi. Det virker veldig trolig.
19. Vi er på Ryggerød-terrengets høyeste  -  170 moh.
20.
21. I myra nordover fra posten har det fra gammelt av vært en spillplass. Det lille tjernet øst for posten heter Svarttjern.
22.  Tjernet heter Motjern.  Herfra er det fullt mulig å ta seg et bad etter en forhåpentligvis hyggelig tur i marka.

 

Lykke til med postjakten

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Stifritt og kompass

Skrevet av Johnny Kitterød

Nydelig o-terreng, men kona klaget på mange høye kneløft i stifritt terreng.. Burde nok ha vært "svart tur"

5 stjerner
Tranepar ved post 20

Skrevet av Anne Kleven Andersen

Flott tur, og spennende terreng med fine detaljer. Flere tråkk eller stier som stemte bra med vårt veivalg. Noen av myrene var litt bløte, men det lot seg gjøre å hoppe fra tue til tue . Vi skremte opp et tranepar like etter post 20. De fløy sydover, nedover myra, og skrikene hørtes en god stund. Myra ned mot post 22 lot seg ikke passere, men vi holdt rett vest for dette myrdraget, og der gikk det greit.

Les alle anmeldelser →