Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rød tur ved Langetjern

turen er åpen
Kartside for Rød tur ved Langetjern
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Turorientering 2021 - Langetjern

Tiltak mot Korona-smitte: Det er viktig at alle som er på tur-o tar forholdsregler mot Korona-smitte. Vi oppfordrer derfor alle om ikke å berøre bøttene, men lese av koden på avstand. Møter man andre på smale stier så gå til siden og hold avstand. Er det mange ute på samme runde så vurder å dra til et annet område og heller komme tilbake noen dager senere. Vi oppfordrer samtidig alle til å følge med på myndighetens anbefalinger og følge disse.

Dette kartet er et automatisk generert "mapant"-kart og ikke synfart. Det mangler derfor en del detaljer som små bekker og steiner samt enkelte små stier. Det fremgår heller ikke om myrene er åpne, våte eller bevokste.

Parker på parkeringslommene ved starten på stien til Langetjern, alternativt på den store parkeingsplassen ved Remnevannet (ikke blokker innkjøringen til skogsveien).

Følg den tydelige stien til du kommer forbi Halvfartjern, tjernet oppe i ventre hjørne på hovedkartet. Den trekantede start-markøren viser hvor stien kommer inn på hovedkartet. Avstanden langs stien inn til startmerket er en drøy kilometer.

Langetjern er en relativt lang tur som er godt egnet som en dagsutflukt. Turen er ikke spesielt utforderende når det gjelder orientering, men med en lengde på nærmere 10km så bør man beregne god tid og gjerne ha med niste. På grunn av lengden er denne turen klassifisert som rød.

Det er få stier, men mange gode ledelinjer i form av tjern og myrer på østsiden av Langetjern. De aller fleste postene er lagt på idylliske steder som innbyr til en rast, og på sommerstid er det også mange muligheter for å kombinere turorienteringen med litt bading og soling.

Det er litt tynningshogst enkelte steder, men går man langs vannet så unngår man det meste. På grunn av noen våte myrpartier og lite stier bør man ha godt fottøy.

Flere steder er det enkle bålplasser, men husk at i tur-o sensongen så gjelder det totalforbud mot åpen ild i skog og mark.

God tur!

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Tur ved Langetjern!

Skrevet av Arne Gustavsen

Meget fin tur. Relativt lettgått når en følger stiene langs vannkanten av tjerna. Postene er lett å finne.

5 stjerner
Post 8

Skrevet av Jostein Breilid

Post 8 er ikke der den er vist kartet. Ellers er det fantastisk tur med alle de fine vanna og tørt terreng.

Les alle anmeldelser →