Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Sykkel tur-o i Ertemarka

turen er åpen
Kartside for Sykkel tur-o i Ertemarka
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Turorientering 2021 - Sykkel tur-o i Ertemarka

Tiltak mot Korona-smitte:
Det er viktig at alle som er på tur-o tar forholdsregler mot Korona-smitte. Vi oppfordrer derfor alle om ikke å
berøre bøttene, men lese av koden på avstand. Møter man andre på smale stier så gå til siden og hold
avstand. Er det mange ute på samme runde så vurder å dra til et annet område og heller komme tilbake
noen dager senere. Vi oppfordrer samtidig alle til å følge med på myndighetens anbefalinger og følge disse.

Vi oppfordrer samtidig alle om å følge forbudet mot åpen ild i skog og mark og ikke tenne opp bål eller grill.

 

Kart
Kartet over Ertemarka er i skala 1:15000 med størrelse A3. Skalaen betyr at 1 cm på kartet er 150m i terrenget når man skriver ut på A3 papir.

 

Siden de færreste har A3 skriver hjemme så bør man derfor lagre filen og ikke skrive ut direkte fra nettleser. Åpne deretter filen i Adobe Acrobat Reader. Acrobat Reader kan lastes ned gratis fra nett hvis man ikke allerede har den installert.  Når man ber om utskrift så velg side 1 (kartsiden) og sjekk at den kommer opp med valget "Plakat" og 100% under "Sideskalering". Huk gjerne også av for "Skjær merker". Når man nå skriver ut kommer kartet ut fordelt over flere ark som man så beskjærer med saks og limer sammen tape. Da ender man opp med et A3 kart i 1:15000 skala, likt med det man får når man kjøper konvoluttene.                  

Adkomst
Riksvei 21 fra Tistedal mot Femsjøen, 2-4 km. Sykler man hjemmefra er det flere innganger til terrenget, Ertemarka Nord. Sørg for å studere kartet nøye dersom man ønsker å ta alle postene på en tur. 3 anbefalte parkeringer: Ertemoen ved Tistedalen skianlegg, Blæsemoen langs riksvei 21 og Kruseter Badeplass.

I år som i fjor, kan alle postene tas til fots, de fleste ligger gjemt utenfor vei, lysløype/sti.

Med fordel kan turen deles i to eller tre turer. HUSK GODT FOTTØY ! Vi anbefaler ikke sykkelsko.
Fint å raste ved post 42, 48, 49, 50 og 52(benk).

Ved post 49 ved Holvannet bygges en ny hytte og vei. Stien krysser den nye veien. Vennligst, respekter privatlivets fred her. Denne gang benytter vi lysløypa, både fra Blæse, Kruseter og Ertemoen, så vis hensyn til gående.

Erte-kartet er en sammenstilling av 3 forskjellige kart, to vanlige orienteringskart i den vestre delen og et mapant kart på den østre delen. Disse er dels synfart til forskjellige tidspunkt og har forskjellig symbolbruk. Overgangene mellom kartene kan derfor se litt forvirrende ut, men det bør ikke ha noen praktisk betydning for turorientering.

Ønsker alle en god tur!

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Sykkel tur-o i Ertemarka enda.