Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Heming Orientering (Vinter)

sesongen er avsluttet

Velkommen til Hemings skiturorientering - Vinteren/våren 2021

Heming holder til i Vestre Aker bydel i Oslo, og Bogstad, Tryvann, Frognerseteren, Holmenkollen og Vettakollen er vår “hjemmebane”. Vi ønsker velkommen både til lokale og tilreisende, og håper dere får en positiv opplevelse av orienteringssporten og noen fine turer i våre flotte nærområder!

 

Oppdatering, 3. mai 2021:
Skisesongen er dessverre slutt for denne gang, og turene blir hentet inn så snart vær og føre tillater det. Tusen takk til alle som har deltatt, og for mange hyggelige tilbakemeldinger på opplegget vårt!

Ellers anbefaler vi selvsagt alle de andre turene våre for sommerhalvåret, som man finner på våre vanlige tur-o sider her: https://turorientering.no/heming/

Velkommen tilbake til mer SkiTur-O vinteren 2022! 😃

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - 

Skitur og turorientering = SkiTur-O!
For første gang har vi gleden av å kunne tilby et korona- og familievennlig turopplegg for den fine hvite årstiden! Fire turer/kart og til sammen 40 poster plassert i “indrefileten” av Oslos ski-eldorado Nordmarka! Tusen takk til Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) for lån av de nordligste kartene.

Skiturorientering skiller seg litt fra vanlig turorientering ved at postene ikke er spesielt vanskelig å finne; nær sagt alle er godt synlig plassert rett ved siden av skiløypa. Utfordringen ligger mer i å finne det beste veivalget, og legge opp en optimal rute for å kunne plukke med seg alle postene på turen. Og kanskje opplever man noen nye flotte steder eller lite brukte skiløyper på veien? Vi har brukt fargegraderingen (grønn - blå - rød - svart), men dette indikerer mest hvor langt inn i Marka postene er plassert.

Postene er utstyrt med refleks, så de er lette å få øye på om man vil ta dem på kveldstid med hodelykt.

Noen råd og tips:
Kartene er påført nesten alle kjente skiløyper! Men husk at ikke alle skiløyper alltid er preparert. Snøforholdene kan også variere veldig gjennom sesongen. Sjekk dagens føre og preppestatus i appen iMarka eller på skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

Alle postene er ment for å kunne nås med ski på bena! Dersom snøforholdene tillater det kan mange poster selvsagt også nås med vanlig fottøy eller “fatbike”. Men vær så snill å vis hensyn og ikke gå i preparerte skispor. På slutten av sesongen (april) er det mulig sykkel og sko/støvler er eneste mulighet… 😊

NB! Ikke forsøk å gå over vann som ikke er merket med bambusstikker og hvor det tydelig er kjørt opp løype med scooter.

Bymiljøetaten i Oslo kommune og Skiforeningen gjør en kjempejobb med å preparere skiløyper gjennom hele sesongen til glede for oss alle. Men dette koster penger. Vi håper derfor at mange vil støtte Skiforeningen ved å være medlem. Det koster noen hundrelapper i året, men gir mange fordeler og en ekstra god følelse nå man suser gjennom Marka i nypreparerte skispor. Les mer på https://www.skiforeningen.no/medlemskap/

Koronasituasjonen:
Vi oppfordrer alle turgåere til å følge myndighetenes pålegg om smittevern og gjøre hva de kan for å unngå smittespredning. Mange ønsker seg et turtilbud, og turorientering kan trygt gjennomføres bare man holder avstand til andre, også i skogen. Det er ingen stiftklemmer eller noe man skal ta på.

Hvor får jeg tak i kart?
Vinter-opplegget vårt er et rent digitalt opplegg. Det vil si at turene kjøpes her på internett (klikk på "Turer" i menyen til venstre). Kartene lastes så ned som pdf-filer for utskrift hjemme, eller ha dem med på mobilen. Kartene kan også kjøpes direkte i appen “Turorientering” på mobilen. Appen kan lastes ned fra Apple Store eller Google Play.

Man kan fritt dele kartet man har lastet ned med sin nærmeste familie (husstand), men vennligst ikke del PDF-filen eller skriv ut kart til venner eller andre ut over dette. Inntektene fra turorientering er viktig for at vi skal kunne utvikle og vedlikeholde kartene våre, til glede for orienteringsglade aktive og turgåere i alle aldre. (Dersom man vil støtte dette arbeidet litt ekstra er vi glade for alle bidrag, uansett størrelse, til Vipps #612917).

Hvordan registrerer jeg hvilke poster jeg har tatt?
Ved å registrere deg her på turorientering.no eller i appen Turorientering kan du også bruke vårt elektroniske klippekort. Her får du en fin oversikt over hvor mange poster du har tatt og hvor mange poeng du har. Du får poeng for hver post avhengig av hvor krevende turen er. Utfordre gjerne venner, naboer, kollegaer eller familie. Hvem samler flest poster i løpet av sesongen!?

Man kan registrere postene man har tatt på tre ulike måter:

  1. Bruk mobilappen “Turorientering” og skann QR-koden på postflaggene.
  2. Skriv inn postkoden manuelt, enten i appen eller i nettleser på mobilen (turorientering.no)
  3. Noter koden eller ta et bilde av posten, og registrer kodene på nettsiden når man kommer hjem.

Postbeskrivelse og poeng
Man får poeng ut i fra farge/vanskelighetsgrad på kartet: Grønn = 3 poeng, Blå = 5 poeng, Rød = 7 poeng og Svart = 9 poeng pr post.

Alle postene teller med på rankinglistene for 2021-sesongen.

Følg med på små og store nyheter:
Vi har en egen gruppeside på Facebook som vil være et supplement til turbloggen og sidene her, og er et sted du vil kunne få oppdaterte nyheter og aktuell informasjon om turer og poster. Alle som vil kan dele bilder og opplevelser, stille spørsmål til arrangøren eller diskutere med andre deltakere. Siden finner dere her: https://www.facebook.com/groups/hemingturo/

Ha en riktig god tur, og skriv gjerne i turbloggen vår eller i Facebook-gruppen etterpå!

🌲🎿😃