Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bogstad

turer stengte 1. jun

Bogstad, også kalt Bogstadskogen, er et område bestående av all bebyggelse og natur vest for Bogstadvannet og nord for Ankerveien. Det omfatter Bogstad gård (som det har fått navnet sitt fra), Bogstad Camping og Bogstad golfbane, som tilhører Oslo Golfklubb. Bakgrunn for navnet er stedet med bøketrær, fra dansk bøg, eller bog.

Bogstad Gård er en herregård fra 1700-tallet med autentisk interiør og et flott parklandskap. Mest kjente eier var Peder Anker, som var Norges første statsminister i Stockholm etter 1814. Han og hans etterkommere, familien Wedel Jarlsberg, spilte på slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet en viktig rolle i norsk historie. Bogstad gård er i dag et fredet kulturminne og eid av en stiftelse. De tilbyr aktiviteter for hele familien; museum, dyr, kafé og butikk.

I nærheten av Bogstad gård ligger også Jegersborgdammen, som sannynligvis ble anlagt av Peder Anker rundt år 1800 i forbindelse med at godset fikk innlagt vann. Ved dammen ligger en liten plass der godsets herskapsjeger bodde. Han hadde ansvaret for å legge forholdene til rette når herskapet skulle ut i skogen og jakte.

Turer i området