Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Skådalen

turer stengte 1. jun

Skådalen ligger mellom Vettakollen og Holmenkollen i bydelen Vestre Aker i Oslo. Den strekker seg fra Frognerseterveien (Midtstuen skole) i sør og oppover mot Frønsvollen. I dalen renner Skådalsbekken. Dalen er vill og frodig, og du finner også rikelig med rester etter gammel skihistorie i dalen. Her lå nemlig Skådalsbakkene der det ble hoppet på ski i hoppsportens gullalder rundt århundreskiftet, samt akebakkene Heftyebakken og Korketrekkeren.

Dalen inneholder også et av Oslos eldste klatrefelt, ifølge historien var det her Arne Ness for første gang plasserte en bankebolt i Norge så tidlig som 30-tallet (kilde «Klatrefører Oslo & omegn»).

Stiene og turveiene i dalen er flittig brukt av turgåere og syklister og er en viktig innfallsport til marka. Det høye aktivitetsnivået fra terrengsyklister gjør det det dessverre også krevende å holde kartet 100% oppdatert til enhver tid.

Turer i området