Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Strømsdammen

turer stengte 18. okt

Strømsdammen er et tjern som ligger vest i Voksenåsen og like nedstrøms Lillevann i Vestre Aker bydel. Tjernet er et oppdemmet, grunt vann og er blitt et meget populært friluftsområde med bade- og fiskemuligheter. I nærheten ligger boligområdet Voksenskogen og Grindbakken skole.

Den opprinnelige dammen ble bygget i siste del av 1800-tallet for å sikre vannforsyning og elektrisk kraft til Voksen gård. Vannet ble dannet ved oppdemming av Rødkleivsbekken på Voksenåsen. I 1995 ble det påvist store hull og sprekker i demningen. Høsten 1996 til våren 1997 ble Strømsdammen rehabilitert av NVE for Oslo kommunes regning, og det ble anlagt en ca. 3 meter bred grusvei fra Arnulf Øverlands vei inn til demningen. Den nye dammen ble åpnet 12. mai 1997.

Nord for Strømsdammen kan man finne rester etter slalåmbakken Rødkleiva, som ble åpnet i 1947. Under OL i Oslo i 1952 var bakken slalåmarena. Bakken var svært bratt for vanlige skiutøvere og i 1970 så man seg nødt til å stenge de bratteste partiene nederst i bakken («henget»). Sammen med at utbyggingen av Wyllerløypa og senere Tryvann Vinterpark gjorde bakken noe overflødig, førte dette til at hele bakken ble nedlagt i 1988.

https://no.wikipedia.org/wiki/Strømsdammen

Turer i området