Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Grønn skogstur Øvresetertjern

turen stengte 18. okt

Dette er en relativt enkel tur på sti og vei på "Oslos tak"; Tryvann og Øvresetertjern.

Turen går ned Skomakerløypa til toppen av Rødkleiva (G22), oppover igjen til Tryvannstårnet (G25) og passerer blant annet den gamle skinnetraséen til “Tryvandshøiden stasjon” (G27) – en stasjon som aldri ble brukt til passasjertrafikk. Skinnene ble fjernet i 1939. Turen ender i syd-enden av Øvresetertjern, hvor det også er mulighet for et bad.

Et godt utgangspunkt for turen er parkeringsplassen sydvest for Øvresetertjern, eller man kan T-banen til Voksenkollen eller Frognerseteren.

Ved Frognerseteren stasjon (mellom post G29 og G30) kan man også se kunstinstallasjonen “Roseslottet 2020”. I anledning av at det er 80 år siden Norge ble angrepet i 1940, og 75 år siden frigjøringen i 1945, har den til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Les mer om prosjektet her: https://roseslottet.no/
 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Post G22 i Grønn tur, Øvreseter

Skrevet av Lasse Arnesen

Takk for en nydelig tur på fine stier/veier. Post G22 på toppen av Rødkleiva har olympisk sus. Her var starten for slalåmrennet under OL i Oslo 1952. Hvis du ferdes med rullestol, kommer du dessverre ikke helt inn til posten. Den ligger 10-15 m inn i skogen

Les alle anmeldelser →