Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Grønn skogstur Øvresetertjern

turen er åpen
Kartside for Grønn skogstur Øvresetertjern
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Dette er en relativt enkel tur på sti og vei på "Oslos tak"; Tryvann og Øvresetertjern.

Turen går ned Skomakerløypa til toppen av Rødkleiva (G22), oppover igjen til Tryvannstårnet (G25) og passerer blant annet den gamle skinnetraséen til “Tryvandshøiden stasjon” (G27) – en stasjon som aldri ble brukt til passasjertrafikk. Skinnene ble fjernet i 1939. Turen ender i syd-enden av Øvresetertjern, hvor det også er mulighet for et bad.

Et godt utgangspunkt for turen er parkeringsplassen sydvest for Øvresetertjern, eller man kan T-banen til Voksenkollen eller Frognerseteren.

Ved Frognerseteren stasjon (mellom post G29 og G30) kan man også se kunstinstallasjonen “Roseslottet 2020”. I anledning av at det er 80 år siden Norge ble angrepet i 1940, og 75 år siden frigjøringen i 1945, har den til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft. Les mer om prosjektet her: https://roseslottet.no/
 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Post G22 i Grønn tur, Øvreseter

Skrevet av Lasse Arnesen

Takk for en nydelig tur på fine stier/veier. Post G22 på toppen av Rødkleiva har olympisk sus. Her var starten for slalåmrennet under OL i Oslo 1952. Hvis du ferdes med rullestol, kommer du dessverre ikke helt inn til posten. Den ligger 10-15 m inn i skogen

Les alle anmeldelser →